Önskelista!

Idag är det en vecka kvar till den stora dagen. Nämligen min 23 års dag, egentligen inte så jätte märkvärdig, bara ännu en födelsedag av alla hundra jag har tänkt ha. Jag tycker det är svårt att önska sig saker men här är ett ihopplock av vad jag önskar mig.

Ett Canon EF 50mm f/1.8 11 objektiv.








Anteckningsblock och dagböcker

En Cambridge satchel.

Fina gamla klänningar av alla de slag.

Skolplanscher.


Gräddtårta med jordgubbar.


Det svårast jag önskar mig är lite mer film känsla i livet. Ni vet när man tänker "Det här händer inte på riktigt, sånt här händer ju bara på film". Helst från härliga feelgood filmer eller nån rolig komedi. Absolut inte från skräckfilmer eller krigsfilmer det klarar jag mig bra utan.


Tård och långeman.


Förra torsdagen var min sista kväll i Umeå och då kom Maja till mig för att umgås. Kvällen började med att det ringde på dörren. Där stod en säkert 2 meter lång man som var från brandskydds assistans och både jag och Maja blev med brandsläckare. Jag tog en klassiskt röd men Maja var lite coolare och tog en kromad.


Till middag blev det pasta,kyckling,broccoli och tomater med pesto och ett glas vitt.


På minuter hade vi kastat i oss all mat. Det lätt roligaste med kvällen var Tård, tård är mården som syns i bakgrunden som har min trasdocke peruk på sig. Vi kunde inte sluta skratta åt vad långeman måste ha tänkt och hur mycket roliga saker man säkert får se om man jobbar med att gå runt till folk.


Eftersom jag skulle åka dagen efter så behövde jag packa ihop allt jag skulle ha med mig, vilket jag har gått och skjutit upp på så jag fick packa ihop allt i sista minuten.


Ja det gick sådär kan jag säga.


Maja hjälpte inte direkt till.


Så blev det efterrätt också. Maja hade bakat dessa sjukt goda rutor och hade med sig en flaska svartavinbärsvin.


Eftersom det var så tråkigt att packa så satt vi på en film. Catfish som är en dokumentär om en fotograf som får målningar av en nioårig flicka och skapar en relation med hela familjen över facebook. Den är hur bra som helst och ska du se den ska du inte läsa något om den innan för det kan förstöra upplevelsen lite. Bara se den du kommer inte ångra dig.


Kvällen slutade med att Maja missade sista bussen så hon fick sova över på soffan.


Sista fikat!


Förra veckan var det många "sista" saker vi var tvungen göra med varandra så på onsdagen hade vi sista fikan hemma hos Julia och Maria.
 

Te i gamla koppar, levande ljus och sitta på golvet kan det bli bättre.


Ja det kunde det. Hallonpaj och morotskaka med glass. Bättre än så blir det inte.


Jo. Lägenheten var full av änglar också.


Blogaward

Jag fick en blogaward av Lisa och Sara, och tänkte berätta om några underbara bloggar jag läser och som förtjänar creeds. Lite mindre bloggar som fångat mig och som alla har gemensamt att de är helt underbara människor bakom bloggarna.

Maja min kusin har en blogg som heter the cuckoo's nest. Hon har så härlig humor och skriver vad hon tycker och känner.

Annika är en jornalist som jobbat för aftonbladet och sofies mode. Hon skriver underbara inlägg från hjärtat och får en att känna som att man känner henne.

Emil Jensen är en underbar poet och musiker. Hans svarta texter och humoristiska mellansnack gör honom unik i Sveriges musikvärld. Bästa liveframträdandena i världen tycker jag han gör.

Lovisa har en blogg som heter Polichinelle där hon delar med sig av sina vardag med fina foton. Behöver jag ett vegitarisk recept är henns blogg bäst.

Emelie har en blogg som heter Un velo och praktiserar på Devote. Hennes blogg ger mig en massa fotografi inspiration, skulle gärna vara lika duktig fotograf som henne.

Felicia har en blogg som heter Vykort till min syster, på bloggen delar hon med sig av sin kärlek till gamla ting och vackra kvinnor som Audrey Hepburn.

Nu hoppas jag ni alla lägger till dem på Bloglovin.se och börjar följa dem och blir lika fångad av dem som jag blivit.

Fridens liljor / Fredrica

Going out with a bang.



Förra helgen hade vi vår sista helg tillsammans allihopa innan vi åker ut på praktiken. På lördagen var det pizza och fest hos Julia och Maria. Eftersom vi var där så tidigt för att beställa pizza, så gjorde vi iordning håret medan vi väntade på pizzan. Johansson fick hjälp av Ebba att sätta upp sin donut.
 

Vi hann även äta upp nästan alla chips och ostbågar innan pizzorna kom för att vi var så himla hungriga.


Maria och Nordmaling


Lisa och jag


Jansson kom på den smarta idén att alla borde hålla ett litet tal under kvällen.


Sandra började direkt skriva ihop sitt tal. Det var himla fint och roligt. Känner ingen som rimmar så bra som Sandra och på så kort tid får ihop ett härligt tal.


Hela kvällen var bara ren kärlek.


Men sedan tog drinkarna slut


så vi ringde taxi och klädde oss för vinterkylan.


Vi  dansa hela natten på Cover/Schlager club.
 


Time to say goodbye!



Nu lämnar jag min kära lägenhet och Umeå för nya äventyr i Boden. Får hoppas Maja tar god hand om min lägenhet medans jag inte är där. Såklart kommer jag ju och hälsar på med jämna mellanrum, men känns ändå underligt att jag inte ska bo i lägenheten på 5 månader. Mest jobbigt är nog dock att jag inte kommer träffa alla underbara socionom tjejer på länge. Får helt enkelt åka runt i Sverige och hälsa på alla, är ju skönt att de flesta är i Umeå och stockholm.

Hej då Umeå för nu.


Blockflöjtister se hit!

Eftersom jag har så mycket att göra med sista arbetet den här terminen och att packa inför flytten så har jag inte så mycket kul att bjuda på. Men här får ni en rolig bild iallafall.


Musikgymnasiets anslagstavla i Boden, 18 Januari 2006.


Borttappade bilder.


Idag när jag skulle ladda in bilderna från min lillakamera upptäckte jag att det fanns bilder där som jag helt hade glömt bort. Som min Scharinska kväll med Maja i december.


Haha älskar våra miner. Tror vi var i chock över att vara de första där.


Eftersom vi var först var det inga svårigheter att hitta ett bord, så vi tog finaste platsen vid fönstrena.


Vi försökte ta kort när vi svingade med håret, det gick väl sådär.


och drack öl.


och njöt av den sköna musiken av Väärt. Himla bra band och himlar vad vi dansade.
Det var en trevlig spontankväll. Från att sitta hemma själv och se film till att dansa rumpan av sig till bra musik på Scharinska med bästa Majan.


Två singel koppar.


Har ju glömt visa mina nya koppar.


Denna ensamma kopp stod hos mormor & eftersom hon bara hade en så fick jag den.


Hos farmor hittade jag denna kopp, som hon sa att jag skulle skynda mig att ta innan någon kastar bort den.


Luggen del 2



2005



2006


2007


2009


Nu när jag kollat igenom gamla bilder inser jag att jag har haft lugg mer än jag inte haft lugg. Fast det är ju två år sen jag klippte lugg nu så det är ju ändå ett tag. Tror helt enkelt det är dax för lugg igen.


Fixat och trixat

Jag har i några dagar nu försökt lära mig själv att göra en egen header och att få upp den på bloggen. Det har verkligen inte varit lätt, vet inte om det bara är jag som gjort det svårare än det är eller om det faktiskt behövs utbildning för att fixa det. Nu är min nya header iallafall uppe och designen på bloggen är någest när bra.



God natt!


Luggen

Klicka på bilderna för källa.

Sitter och drömmer om hår och har beslutsångest. Att ha lugg eller inte ha lugg det är frågan. Vad tycker ni?


Onsdagkväll helt i min smak.



Onsdagkväll gick jag till Invito för att möta upp dessa kvinnor och dricka ett glas vin.


Maria, Sara & Linn.


Lisa


Sandra & Julia


Sedan tog vi på ytterkläderna och gick till dörren brevid.


Till Bishops. För detta året är vi som fyller 23 tilllåtna att vara där.


Lisa tog en öl som man fick i glas med fot så jag provade den. Jag tycker det är ganska viktigt vad man dricker i för glas, helst med fot och dricker jag vin ska det vara tunnt glas, för då smakar det bäst.


När vi sedan promenerade hem var det inte en själ på stan.


Ny kameraväska.



I onsdags var jag och hämtade upp ett paket.


Inuti låg min nya kameraväska.


Den kommer hänga över axeln hela tiden nu.


Catching up at Göteborg


I måndags var jag med brudarna på Gbg och fikade. Vi har ju inte träffats sen före jul så det blev en massa catching up. Christina och Emelie delade på en chokladboll.


Jag, Lisa & Maria drack champagne/grädd.


Julia drack varmchoklad med en massa grädde. Men mest grädde fick hon inte för det fick sandra hon hade köpt en glass med varma hjortron och vit choklad som de hade toppat med lika mycket grädde som det var glass. Vet inte riktigt hur de tänkte att någon skulle orka all den grädden.


sen tackade vi för oss och promenerade hem.


Choklad cupcakes & red velvet cupcakes.


Förra veckan fick jag ett ryck och bakade cupcakes. Det behövdes dock en del planering och inhandling eftersom det oftast saknas något hemma när det är tid att börja baka.


Gjorde två cupecake sorter, en redvelvet och en choklad. Redvelvet smeten var så himla fin och matchade bunken.


Det blev första gången jag provade min cupcake maker och det gick helt sjukt bra och snabbt.


Red velvet cupcakesen fick mörkchokladfrosting och Chocklad cupcakesen fick peanutbutterfrosting.

Receptet jag änvände är ett kokihop från två böcker där jag helt enkelt valde vad jag tyckte lät gott och såg gott ut. Det är bra att exprimentera lite så man hittar vad man själv tycker är godast. Hoppas ni får lite inspiration till att själv kasta ihop några cupcakes.


Salmon times two

Jag älskar lax, har alltid gjort och kommer alltid göra! Speciellt hos mamma och min morbror. Tidigare har jag förespråkat att lax är bäst utan en massa tjafs, bara stekt lax med potatis och nån vitlökssås. Nu har jag blivit äldre och mindre kräsen så här är två enkla recept på Lax med tjafs till er andra lax älskare.

Laxburgare

För 4 portioner behöver du
500 g Laxfile
100 g skalade räkor
1 ägg
½ dl hackad gräslök (g
saft från ½ citron
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
smör

1. Mixa lax och räkor i en matberedare tills det blir en färs. Lägg över i en bunke och tillsätt ägg, gräslök, citron, salt och peppar.
2. Forma till burgare och stek dem i smör på medeltemperatur ca 5 min per sida.
3. Servera med gott bröd, tzatsiki, ost, tomat, sallad och lök.

Gravad lax med färgglad sallad


För 4 personer behöver du
200-300 g Gravad lax
4 dl Matvete
65 g ekologisk finbladig salladsmix
1 stor Morot
1 Gurka
1 Rödlök
1 Paket cocktail tomater
Olivolja, äppelcidervinäger, örtsalt, salladskrydda, citronsaft.

1. Börja med att koka matveten med salt.
2. Skölj alla grönsaker. Riv gurka och morot. Hacka rödlök och tomater. Häv allt i en skål och tillsätt salladsmixen, olivolja, äppelcider vinäger, örtsalt, salladskrydda och citronsaft efter smak. Rör om och salladen är klar.
3. Servera salladen med några skivor gravad lax, matvete och en klick cream fraiche.


Ute faller snön men inne är det varmt & mysigt



I fredags klädde jag upp mig, kände att jag hade levt i morgonrock i alldeles för många dagar, blir lätt så när jag är hemma i byn. Min grå klänning som jag haft i år men nästan aldrig använt och nya strumpbyxor, blev dock ett par tjockare strumpbyxor när jag körde in till stan för det är ju faktiskt vinter, även om jag inte vill lotsas om det.


Inne i Boden skulle jag nämligen hänga med underbara Tilda & Veronica. Först bjöds det på kaffe och paj, då var även fästmännen med. Veronica är förlovad sen en tid tillbakamed Emil, 
men Tilda och Stefan förlovade sig faktiskt dagen efter (lördag). 
 

När killarna for satt vi på Braidsmaides och skrattade åt den härlig humorn och alla härliga tjejer i filmen. Skönt med en annorlunda film, som bryter mot lite normer.


Efter filmen pratade vi gammla gymnasieminnen och hur mycket sjukt roligt vi har varit med om genom åren. Sedan sa vi godnatt till Tilda, Stefan och Forte. Hade sådan tur så jag slapp gå hem i snön (hade snöat oavbrutet i flera dagar) för Veronica och Emil gav mig skjuts till min bror.  


Happaranda, Ikea & Arabia.



I onsdags steg vi upp tidigt och åkte till Happaranda för att gå på Ikeå och Ittala outlet. Vissa glömde gå på toa innan vi åkte så efter tio minuter blev det första toapausen. Vi stannade till hos Lisbeth(mormors lillasyster) och Inge och hade sån tur så Inge var där och mamma fick låna toaletten. Det här gamla huset kallade jag vår sommarstuga när jag var liten, nu äger Lisbeth det och har byggt ett nytt hus brevid som de bor i.


På Ikea hittade mamma en massa fint i sin gröna färg. Dessa stolar är hon sugen på men de kostar 1400 kr styck så de fick stanna kvar på Ikea. Istället blev det en massa annat grönt.


Halvvägs igenom Ikea har det restaurangen så då blev det lunch. Jag var inte så hungrig så jag åt bara Ekologiska pannkakor med ekologisk ost och spenat.


Mormor var också med och så glad att få sig ett nytt täcke och nya kuddar.


Själv köpte jag galgar, häng garderober och sängkläder.


Efter Ikea gick vi till Ittalas outlet och jag fyndade två till priset av en.


Muminmuggar! Nu har jag tre i min samling.


Sixties tuesday!



I tisdags tipsade Karolin om svts program Tio i topp - 50 år. Jag satt mig genast för att se programmet. Efter ett tag kom mamma inpringande och frågade vad jag hade hittat för gammal musik. När vi hade sett klart gick vi igenom mammas gammla eps och på baksidan av de flesta fanns just Tio i topp listan.
 

Vilken nostalgi! Jag blev helt enkelt tvungen att göra mig en playlist av musiken i programmet och lite egna favoriter. Här har ni en timme av sköna 60tals hits.


Firar ut med det gamla året och in det nya.



Nyårsaftonen började med att jag vaknade hos min bror kl åtta och vi gjorde oss redo för en dag i backen tillsammans med Maja, David och Anna. Jag hade ingen snowboard utrustning med mig alls, det ändå jag hade var en mössa, så fick hyra en bräda och låna resten av mamma, david och christer.


  Har kommit så lite snö i vinter så bara halva a-backen var öppen. Jag, Maja och Anna försökte lära oss att åka på en snowboard rail, det gick sådär. Jag spände mig för mycket vilket gjorde att jag inte fick nån balans så föll ganska hårt två gånger och himlar va ont jag hade dagen efter, var som någon hade kört över mig.


När ljuset hade försvunnit åkte vi hem igen för att fräscha upp oss för middag i Unbyn. Dick och Yvonne bjöd på tre rätters. Till förätt var det en super god och krämig kräftsoppa med vitlöksbröd. Till varmrätt var det nyårsklassikern Oxfilé, till den serverades potatisgratäng och en gräddig sås.


Olivia och hennes mamma var också i Unbyn. Olivia skrattar och grimaserar mest hela tiden. Maja och Yvonne har under mellandagarna lärt henne att vara gång någon säger näsa ska hon dra in luft genom näsan.

och det ser ut så här.


Till efterrätt var det marängswiss med hallon, frukt och en massa chokladsås. Mumma!


efter maten skjutsade Maja in mig till stan hem till Lovisa. Där bjöds det på en massa godis och rocky road med mörkchoklad. Även fast jag var himla mätt så gick det ändå ner mer gotta. Hos Lovisa var även Anton och Lovisas lillasyster.
 

sen så klart Lovisas lilla knähund som var så glad att få besök.


Vi spelade sequence, jag & Anton var ett lag och Lovisa & Ellen ett. Första matchen tog ganska länge men till sist vann Lovisa och Ellen. Sedan körde vi en till match och då hade jag och Anton fattat spelet så vi vann nästan på en gång.


efter några timmar närmade sig tolvslaget och bubblet skulle öppnas. Jag hade ett rosa mousserande vin som var alkoholfritt, det var riktigt gott.


Så skålade vi in det nya året med Jan Malsjös nyårstal och tittade på fyverkerierna genom fönstret, med hunden i mitten som inte var det minst rädd, mest bara nyfiken. Efter alla fyverkerier såg vi Moulin Rouge. Bland de bästa filmerna jag vet, full med underbara låtar som jag tycker är så bra att jag inte kan sjunga med.

Det var det året, 2011 var ett underbart år som lett mig in i det nya året med massa nya erfarenheter och kunskaper. 2012 kommer blir ett riktigt bra år, det känner jag på mig.


Ett år med massa insikter och förändringar.


Åtta händelser som varit bäst det här året?

1.När jag startade den här bloggen, och fick ett utsläpp för min kreativitet,tankar och annat tjaffs.
2.Min resa till Amsterdam och återföreningen med Anne och Mie. Vi hade fem riktigt roliga dagar.
3. När jag köpte min kamera och började sakta lära mig att fotografera och redigera.
4.När Maja flyttade in och vi var sambos under sommaren.
5. När Tilda,Theres & Lovisa kom till Umeå och hälsade på mig.
6. När jag var i Uppsala och hälsa på Marina.
7. När jag sökte ett volontärjobb för att prata med unga och fick det.
8. Julhelgen. Jag älskar julhelgen varje år, att få vara med familjen och bara njuta av att umgås med varandra.


Fyra händelser som varit sämst det här året?

1. När jag insåg att personen jag älskat var någon helt annan och skadade mig.
2. Den långa sommaren när jag jobbade så mycket och inte gjorde mycket annat.
3. Misstag på jobbet som fick mig att känna att jag var värdelös.
4. När jag blev tvungen tacka nej till volontärjobbet.


Vad har du lärt dig i år?

Att jag mår bra är det viktigaste. Att jag måste prioritera mig själv och vad som är bäst för mig. Jag kan inte anpassa mig efter alla, är jag bara mig själv så är det nog. Att familj och vänner är det bästa, att bara få umgås och kunna ge och få av varandra. Att den tid jag har vill jag spendera med nära vänner och familj. Att jag är en stark människa men att jag måste våga ta stöd hos andra och våga visa mig svag när jag är det. Att bra självkänsla är väldigt viktigt och något att jobba hårt för.

Blev året som du har tänkt dig?

Nej det blev absolut inte som jag hade tänkt mig, vilket är bra för det lärde mig att leva i nuet, för det går bara fel om man planerar år i förväg. Jag planerade att det skulle bli mitt år och det blev det verkligen, jag har kommit så långt i att lära känna mig själv och prioritera mig.


Vilka kläder har du använt mest?

Skulle säga nån av mina favorit klänningar och mina vita converse.


Vad har du mest lyssnat på för musik?

Mina favoritlåtar 2011 var:
Edward Sharpe & the Magnetic Zeros - Home
Veronica Maggio – Välkommen in
Serenades – Birds
Justin Nozuka - Heartless
Linnea Henriksson – Väldigt kär / Obegripligt ensam
Birdy – Skinny love
Timbuktu – Resten av ditt liv

Vad är det bästa du har läst?
Flyga drake, Dyngkåt och hur helig som helst, Skadad, Jenny, Självkänsla nu! och Våldsutsatta kvinnor.


Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)

En hel massa serier. How I met your mother, Pan Am, Gossipgirl, The office US, Glee, True Blood, Mia och Klara, Kvarteret skatan, Modern Family, Community, Så mycket bättre, Pushing Daisies, Grotesco, Fringe och criminal minds.

Ett litet urval av filmer jag sett i år är Niceville, Bridesmaides, Sybil, Time To Kill, Despicable Me, One Day, Harry Potter, Cry Baby, Black Swan, 127 Hours, Wintersbone, The King´s speech, Tucker and Dale vs. Evil och Life Aquatic.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Ganska många skulle jag tro. Men lärt känna på riktigt är nog bara ett tiotal.


Vad är det vackraste du fått i år?
Avlångt uppläggningsfat och ett stort fat på fot från Jelly-bean. Samt camesmycket av min syster, hann dock inte använda det 2011.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Startat en blogg och köpt en digital systemkamera. Åkte till Amsterdam för första gången. Stannade i Umeå under sommaren. Jobbat på hemtjänsten under sommaren och även vikarierat under höstterminen. Ordnat en sittning för klassen med Lisa.

Vilket datum kommer du alltid komma ihåg från i år?
19 Juni


Vart har du rest iår?

Holland, Stockholm, Uppsala och en massa resor till Skellefteå.



Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min kusin David och hand sambo Linda fick Olivia. Erika en annan kusin(David syster) och hennes sambo Anders fick Elva.

Vad var din största framgång 2011?

Skrev min B-uppsats och fick jobb på hemtjänsten.


Bästa köpet?

Min kamera.


Blev du kär i år?

Nej

Vad spenderade du mest pengar på?

Klumpsumma var det kameran, fast mest pengar gick nog till mat och fika.


Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar att jag hade rest mer och njutit mer av sommaren. Önskar att jag hade tillåtit mig själv att känna allt och inte förträngt saker. Önskar jag hade utmanat mig själv mer.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Jag hade föreläsningar på dagen och fick en massa födelsedagskramar sedan hade jag fika hos mig med mina fina vänner. Sen tror jag att vi var hos maria på kvällen eftersom hon fyller år samma dag som mig. Sedan kom familjen och firade mig helgen efter, himla mysigt med hela familjen i min etta.


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Klänningar, second hand, orange, vinröd, gammelrosa, brun, cognac, högmidja, bälten, genomskinligt, kjolar och shorts.


Stilheten på landet.


ur telefonen



December började med att jag blev sjuk och medicinerade mig med godis. Efter tillfrisknandet åt jag sushi och drack trocadero med Maja.


Var och såg Magnus Betnér med Chrsitina. Såg Bio med Sara,Sandra och Sandra och efter gick vi på Cafe station och jag åt jordgubbscheesecake.


Hade planerat en filmkväll hemma när jag såg at Scharinska hade insamling till Musikhjälpen i P3. Av med mjukisbyxorna och åka till Scharinska och möta upp med Maja för att dansa i några timmar och lyssna på Väärt som spelade live.
 

Veckan före jul var det paketspel hos Christina och Julbord med alla socionomtjejerna hos Lisa.


Det kom lite snö i Umeå och vintermörkret blev lite ljusare. Handlade några julklappar åt mig själv, som denna vinröda kavaj med bruna lappar på armbågarna.


Åkte hem till byn och hittade min längd på garderobsdörren, tio år senare och bara en cm längre. Sovmorgon och sen frukost. A-fil och äpple & kanel müsli.


Till jul använde jag min nagelsticker jag hade vunnit hos Karins konstgerpp och provade tjockare ögonbryn med en varmare brunfärg.


En av alla jultallrikar under julen. Var på skräckfilms kväll med marina och hon ritade en fin elefant som hette Hampi, på henns julklapp från Jens, en Boogie bord.


Julklappar.



På julafton var det en massa julklappar som delades ut och svår att rymma allt i knät, speciellt för mig då jag satt brevid Agnes  som fick flest klappar som tog upp en massa plats i soffan. Av farmor fick jag några kastruller och av mormor fick jag garn att sticka nått fint av.


Av Maja fick jag min första muminmugg. Jag har länge gått och sagt att jag ska börja samla på dem. Nu är det bara börja samla när jag fått den första. Kanske blir nån till i veckan då jag och mamma funderar på att åka till Haparanda.


Av syster fick jag två bakböcker och kan knappt bärga mig tills jag fyller år och får baka allt i böckerna. Fick ett cupcake maker av mamma och pappa så nu blir det himla enkelt och snabbt att göra cupcakes.


Fick även ärva ett camesmycke av min syster. Hon kunde ju omöjligt behöva tre stycken så jag fick hennes första.


Av min kusin Evelina fick jag en ur fin bok "detaljer". Boken är fullproppad med snygga foton på detaljer hemma hos en massa folk. Bästa inspirationsboken för att skapa ett personligt hem.


av mamma och pappa fick jag även två kokböcker för att få lite inspiration till fler rätter.


RSS 2.0