Fredricas spa

Igår så hade jag minispa för mamma. Hon var så slut efter att ha jobbat och sen kört bil från piteå så jag unnade henne ansiktsmassage,ansiktsmask,ett glas vin och att få bli lite ompysslad. Alla behöver få lite lyx och bli ompysslad ibland. Vilket Engetligen inte alls är nå mycket jämfört med allt hon gör/gjort för mig.

Min mamma är finaste mamman!


Onsdag

Steg upp kl 5:30

hoppade på tåget mot boden som var en timma försenat.

Glad men trött var jag. Lyssnade på radio och växlade med att sova lite också.

Efter 3 timmar och 20 min var jag framme i Boden.
Tog kort på tågstationen i väntan på min bror som skulle hämta mig.

Hos min bror fräshade jag upp mig lite. Anna (Min brors flickvän) älskar inredning!

Det här dock inte deras lägenhet utan deras nyinköpta 4 våningsdockhus.

Myste med Nova

Lekte med Max på balkongen

Max ville följa med som packning.

Letade loppis fynd men plånboken tillät inga fynd. Dessa fina gardiner fick stanna kvar i butiken.
Skönaste butiken i Boden som satsar på kvalite och inte kvantitet. Tar in få antal av alla kläder och har ett bra genomflöde av nyheter.
Hälsade på Joel och Theres på Mind The Bag. Bästa butiken i Boden! Skönaste modet i Boden!

Åt lite mat och vilade mig hos bror.

Blev bjuden av Johannes till Freddan för ölhäng.

Drack min favorit öl.

Fina pojkarna som jag gick ettan på gymnasiet med var där. Gustav,Jens och Johannes. Kändes som man var tillbaka i gymnasiet med ful groggar, lägenhetsfest hela natten, någon som deckar i trapphuset, klättra i träd och köpa mat på Statoil. Som förövrigt inte har koktkorv, vad är det för sätt? En lyckad kväll helt enkelt detta tack vara allt underbart folk som förgyllde den.


Nu är det vår på riktigt i umeå

Ursäkta att det varit lite bloggande på sista tiden. Finns inte så mycket intressant att skriva antar jag och jag vill inte skriva nått bara för att.

Nyheterna idag är att nu har våren kommit till Umeå på riktigt och jag har beviset.


Imorgonbitti åker jag till boden över påsk. Hoppas det är vår där med, för jag har bra packat kläder för varmare väder.

Fridens liljor /Fredrica


Dagens outfit!


Spetslinne: H&M   Kofta: Lindex   Kjol: Second hand fynd som jag sytt in skinn på sidorna


Fina flickor har inte röda skor.

Igår var jag på en liten second hand runda här i Umeå. På myrorna hittade jag en underbar orange Elsa Billgren klänning som kostade 350 kr och jag hade lätt lagt de pengarna på den men den var för liten.
Jag fick på mig den, men fick panik när jag skulle få av mig den. Det var inget lätt projekt ska jag säga! Stod där och prasslade med klänningen över huvudet och  framåtlutad i flera minuter kändes det som men jag fick av mig den tillslut.

På Röda Korset hittade jag två fynd. En svart fuskkrokodilskinns plånbok och så ett par skor.
Jag har länge gått och funderat på att köpa ett par röda Hasbeens för jag tycker det skulle vara himla fint till sommarklänningarna. Men på röda korset hittade jag ett par röda skinnskor med liten klack som gör mig ännu mer sugen på sommarklänningar.
 

Kjolen har jag fått låna av mormor. Randen är egentligen blå fast den ser svart ut på bilden.


Hus,Bröllop,Husdjur & Barn. Man?

Oj ojoj någon borde säga till mig att skärpa mig och sluta drömma. I en vecka har jag hunnit drömma om hus, bröllopsklänningar, vigselringar, katter, hundar, namn till barn. Hus har jag väll alltid tittat på och drömt om så det är ju inte så underligt men det känns fel nu i kombination med att jag tänker på bröllop, husdjur och barn.


Vill ha en vit lång spetsklänning.  Second hand/Vintage så klart eller så en egendesignad som mamma får sy.


Vigsel ring vill jag ha en liknande den ring jag alltid har på mig, blir nog dock ganska dyrt om det ska vara en riktig diamant. Eller så vill jag ha en ganska enkel ring med en lite diamant.


Alla mina barn ska ha namnsdag i april. Liv, Tyra, Elliott(Elis) och Oliver. Jag har inte tänkt ha fyra barn men det är de namnen som är med och tävlar. Sen kan man ju aldrig veta, kanske får en hel drös med barn då måste jag ju hitta fler namn, sen är man ju alltid två om att välja namn.


Sen så ska jag utöka min familj med en katt som inte har något hem och behöver en massa kärlek och omsorg. Så hund blir väl efter att barnen blivit några år.


En liten glimt av lägenheten.

Min första panoramic bild. Den blev inte helt perfekt men jag är ändå så stolt så jag vill visa bilden. Sen vill jag ju visa en liten glimt av min lägenhet också. Halva rummet kan man väll säga, sen så småningom kommer det nog bilder på kök, hall och walking closet. När jag fått leka lite mer med panorama.


Allt är second hand eller ärvegods förutom lampskärmen i fönstret.

Solen är här!

Idag har det vart underbart väder i Umeå. På dagen var det +16 och helt fantastiskt i solen. Snart är all snö borta och hela ansiktet fullt med sommarfräknar. Det kunde man inte tänka sig för några månader sen när mörkret var ett faktum, men det är bra att man snabbt glömmer hur mörkt det varit, bara att blicka framåt.

Sen det bästa med våren. Solen går nu inte ner före 20:00. Det kommer bli många mysiga kvällspromenader i vårsolen.


Burgundy

Utan att jag själv varit medveten om det så har burgundy tydligen blivit min nya favoritfärg på skor. Här är mina två senaste second hand fynd.

Köpta på Röda Korset i Umeå för några månader sen. Väntar på att det ska bli nog varm att använda dem


köpta förra helgen i Skellefteå på röda korset. Väldans sköna skor.

På tal om Burgundy så tänker man ju såklart på Anchorman - Legenden om Ron Burgundy(2004). En helt hysterisk rolig film. Det finns en sidestory till Anchorman som inte många vet om. Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie (2004). Man har av gjort en alternativ film av klippen man hade. Såg den förra veckan och den är lika rolig. Borde verkligen ses.

Pannkaka eller ugnspannkaka som man säger neranför skellefteå


Proteinrik fläsk pannkaka

(Rosa/rutiga Hälsokokboken)

4 portioner

5 ägg

8 dl mjölk

1 tsk salt

2 dl dinkelsikt

1 krm vitpeppar

Extra saltat smör

400 g rimmat fläsk eller rökt sidfläsk

 

  • Sätt på ugnen på 225C. Vispa ägg, hälften av mjölken och salt. Tillsätt dinkelsikt och vispa till jämn smet.
  • Häll i resten av mjölken och strö över vitpeppar.
  • Smörj en långpanna med smör. Skär fläsket i tärningar och fördela jämt över plåten. Bryn i 10 min.
  • Häll smeten över fläsket och grädda 30 min eller tills den fått fin färg
  • Servera med lingon sylt.

 

Istället för dinkelsikt använde jag mig av fullkorns dinkelmjöl. Min pannkaka blev ju tyvärr väldigt tunn och detta kan ha berott antingen på mjölet eller värmen i ugnen.  Den smakade otroligt gott och man blir väldigt mätt då det är mycket protein. Hemmagjord lingonsylt är att föredra då det är så himla mycket godare och sen är det ju inte lika mycket socker heller.

 


Super kraft

Idag har jag haft en super kraft!
Super kraften att inte göra en ända nyttig sak på hela dagen.
Ur sådan dagar växer kreativitet fram.


Vill ha!

Ohh jag vill bara ha detta set från Agent Provocateur. Tyvärr inte mitt budget dock. tar gärna emot tips om liknande för en billigare slant!


vill även ha den här bikinin från Bubbleroom men då finns ju tyvärr inte den i min storlek.

Levande fallbeskrivning

Idag fick jag testa på hur det kan vara när jag kommer ut i praktik. En skådespelerska spelade klient och jag och en till fick vara socialarbetare som skulle undersöka om ett barn for illa. Medan 10 personer observerade.
Det var lite svårt när det kändes som man inte hade riktigt alla verktyg som krävs, T.ex kunna förklara utrednings processen för att lugna den gråtande mamman. Eller hört mer från de som anmält kvinnan. Himla kul var det iallafall att få göra lite praktiskt, skulle gärna ha en massa mer av detta. Det gör att jag känner att jag valt rätt. Det är socionom jag vill bli. Jag vill ägna mitt liv till att hjälpa och stödja människor.



Skulle du känna dig trygg med att prata med denna kvinna?

När blir man en bloggare?

Nu har jag haft den här bloggen i en månad, fast det känns verkligen inte som det gått en månad. Tiden rusar förbi en. Dagar blir till veckor och veckor blir till månader och månader bli till år. När är man en bloggare egentligen. Skulle inte kalla mig själv det! När månader blir till år kanske jag kan uttala mig igen.

Mjuka skjortan

Här är bättre bilder på second hand skjortan. Ormskinsskorna och strumpbyxorna är second hand de med.


Modern 60tals make up


Första helgen i april

Som jag skrev tidigare så var jag hemma i Överstbyn förra helgen. Så här såg den ut!

Fredag

På bussen.

Agnes vill vara med på bild så fort jag tar fram kameran.

Lördag

Kan själv! Hon är i perioden då barn vill göra allt själv, och hon har lärt sig att ta på sig overallen helt själv.

Mjukaste skjortan jag någonsin haft. Fyndade den på Röda Korset i Skellefteå för 10 kr. Lägger upp en bättre bild senare.

Fikade hos fina,söta,vänliga mormor och gick och rotade runt och kollade på gamla fotoalbum. Älskar alla gamla minnen som finns hos mormor och hos farmor. Hittade även en vitkjol och en blommig sjal som jag ska ha som duk och en röd/vit prickig blus som jag fick låna. även här kommer bilder senare.

När man är hemma hela stora familjen blir det mycket mat och fika. Mat är en väldigt social grej i våran familj. Här bjuds det på Lax, potatisgratäng och kött. till efterrätt blev det fruktsallad med glass och vaniljsås. sen blev det löjromtoast till kvällsfika. Mums!

Och en massa lek.

Söndag

Nyklippt. 

löjromtoast till lunch.

Vi grillade falukorv i solen och fick alla en massa fräknar.

Söndag åkte jag hem med Maja,Alexander och Shiva. Vi stannade i piteå för att Sivan skulle få träffa sin mamma och syster. dock tyckte inte Sivans syster om henne, ylande och skrikande i 1 timme gjorde öronen ömma.

Fridens liljor /Fredrica


Stressen är här igen....

Hade ju inte tänkt skriva så mycket om plugg då jag vet hur tråkigt det kan vara att läsa om men jag måste få beklaga mig lite. Jag har hela helgen gått och känt att jag som varit så duktig och tyckt att jag har legat i fas med pluggat. Men nej nej vad fel jag haft. I torsdags hade vi tydligen möte med vår handledare vilket jag missade eftersom min mail blivit hackad (inte nu längre som tur är). Sedan hade jag då även missat att idag skulle vi lämna in vårat PM . Kan säga att dagen var förstörd redan kl 09:15 och mer skit kom det bara ovanpå det. Stressen är här igen…


ändrade planer kan vara lika bra som orginal planerna

Egentligen skulle jag i helgen varit på Sveriges största inomhusfestival, Umeå Open.

Istället satte jag mig på en buss
 
som gick till Skellefteå där min kära syster med man och barn bor.

Världens finaste Agnes visar hur stark hon är i sin Teenage mutant ninja turtles t-shirt. Hon kan lyfta en bil.

De håller på renoverar kök och badrum och det kommer bli så himla fint när det är klart, det här är bara ett litet smakprov. Lägg märke till Agnes konstverk på golvet!



Sedan tog vi vårt pick och pack och åkte vidare till Överstbyn, hem till mor och far.

Förövrigt hann jag ta en titt in på Röda Korset i Skellefteå och köpte tre fynd för 30 kr. 3 för 30 kr! Ja jag är fortfarande i chock. Bilder på fynden kommer senare.

Fridens /Fredrica


Emil Jensen

I onsdags var jag och såg Emil Jensen. Det är över ett år sen han var i Umeå sist, och han har verkligen varit saknad. Finns ingen annan artist i hans klass, han blandar lyrik, komedi och musik till en fantastisk show. Hans lena röst med härliga dialekt som sjunger dystra och djupa sång texter men lättar upp det med kärlek och glad sarkasm. Hade gärna sett han igen i Skellefteå ikväll men det känns som magin inte hade upprepats då. Så istället hoppas jag han inte väntar ett år med att komma tillbaka och spela i Umeå igen.



Så får du mig ändå

Vi ska vara fria
Men varför och från vem?
Vi ska spela svåra
och aldrig längta hem
Jag gör ett misstag
och jag gör det med flit
jag spelar chanslöst
och ber dig komma hit

Vad du än gör med mig nu
och vad du än försöker såga nu
så får du mig ändå
Om du trollar bort mig
långt från dig
och lurar hem mig
med dina sämsta tricks
så får du mig ändå
tro att du har tröttnat på mig
ring mig sen och ångra dig igen
så får du mig ändå
för vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå

RSS 2.0