Lyxig onsdags frukost.


I onsdags lyxade vi till frukosten eftersom lönen har kommit. Vanlig frukost är A-fil och Müsli så var inte så jätte svårt att lyxa till det med det som bas.

På bordet fanns honungsmelon, tomat, creamcheese, romröra, färska baguetter, kaffe, mjölk, proviva hallon/granatäpple och ballerina kladdkaka till efterrätt.

Det godaste som finns är creamcheese, tomater och salt på en bagel. Nu kan jag även säga att det är gott på en baguette.


Outfits som inte fått vara med i bloggljuset.

Här är några outfits som inte ännu fått hamna på bloggen men som verkligen förtjänar det eftersom de är så underbara.
create an avatar
Avnjuter sushi men blir fångad på bild och det syns ju vad jag tyckte om det. Blommiga klänningen är en min mamma hade när hon var tjugo. Hade den en dag när jag var i Stockholm och shoppade.



En svart klänning med vita prickar som är i kortaste laget,skärp som jag kortat av för att kunna ha i midjan och en rosa prickig sjal jag lånat av maja. Klänningen och skärpet hittade jag på vinden hos mamma och pappa.


Vit skör blus från farmors magasin, brun manchester kjol från monki köpt second hand, strumpbyxor från hm och ett par vita converse.


Smuts under naglarna och lim i håret.

Idag kände jag att jag behövde nått projekt att sysselsätta mig med så jag tog verktygslådan under armen och drog på mig min mammas crocs, skulle aldrig köpa sådana då jag är en stark motståndare. Det är inte skor!

Till mitt uppdrag passade dessa dock bra eftersom det skulle bli ett smutsigt jobb. Mina fina gula naglar var svarta när jag var färdig.

Cykeln skulle fixas och snyggas till. Drog åt bromsarna, fixade växlarna,oljade kedjan och tvättade hela cykeln. Egentligen skulle den även få ett stöd men hade inte rätt verktyg fast jag trodde jag hade allt man kan tänkas behöva. Kunde inte heller höja styret som jag hade tänka då jag inte hade det verktyget heller.


Sen gick jag in och drog fram alla mina scrapbooking papper,band, knappar och annat smått och gått för att göra födelsedagskort. Satt i flera timmar och pysslade, det är lätt att jag glömmer bort tiden när jag väl har börjat.

Jag började med att kika in på color collective för att få lite färginspiration. Är helt kär i den bloggen, får jag inte inspiration där då är det illa.

Till kort nummer ett valde jag kalla pastelliga färger.

Kort nummer två fick klara färger i rosa och grönt.

Såhär blev kort nr 2. Kort nr ett visar jag sen när jag har gett bort kortet.


Trevligt umgänge under trädet vid älven.

Lite sent men har jobbat hela helgen så här är vad jag hittade på min lediga torsdag kväll. Jag och Maja möte upp med ett gäng klasskompisar i stan för att sätta sig nere vid älven och dricka vin och prata. Vi hittade en perfekt stort träd att sitta under för att skydda oss från duggregnet.

Först var det bara vi och Christina för Lisa hade sovit men sen kom hon.

När det slutade dugga kom det en massa fåglar och satt sig i trädet som tydligen var deras toa så vi fick flytta Majas urtjusiga filt.


Helen var också med och vi hade en himla massa att prata om för det var så länge sen sist. Är det som är lite synd med sommaren att vi inte träffas varje dag som vi gör när vi pluggar. Sen blir det svårt att planera att hitta på något då vi alla har olika scheman.

När jag och Maja sen cyklade hem var vi lite busiga och plockade blommor att ha på köksbordet.


Coulda, woulda, shoulda...

Jag har de senaste två veckorna ägnat mycket tid åt att se hela Sex & the city serien. Är inte klar än men snart så har jag tagit mig igenom den och då ska jag se filmerna. Är helt kär i serien, har faktiskt bara sett enstaka avsnitt tidigare och förstår inte varför jag väntan så här länge.

Jag kan känna igen mig mycket i de fyra tjejorna och känns som att de ger en massa relationsråd som faktiskt är riktigt bra. Så här är ett litet citat ur den härliga serien.

Carrie: The most important thing in life is your family. There are days you love them, and others you don't. But, in the end, they're the people you always come home to. Sometimes it's the family you're born into and sometimes it's the one you make for yourself.

 


Drinking coffee with bublebees in the park.

I tisdags var det tänkt att åka till Kärleksudden för sol och bad. Tyvärr så var det inte så varmt väder så åkte in till stan för fika innan jobbet istället. 

Möte upp vackraste Lisa på stan och vi satt oss i en park.


Vädret hade blivit mycket finare så vi satt oss i gräset, drack kaffe och pratade i nästan två timmar om våra liv och fick/gav råd.

Sen ville Bublebee också umgås, vilket inte gjorde oss något. Eller inte mig iallafall, Lisa fick ju ta den bördan.


Taking pictures of people finding people.

I lördags var det födelsedags firande för Linn som fyllde år i onsdags. Kvällen började hos henne på Haga.

Såhär såg jag ut i början men direkt jag lämnade mitt hem såg jag inte längre ut så eftersom det regnade när jag cyklade till Haga, och mitt hår blir mega krull av fukt.


Hos Linn var det massor med trevligt folk. Jag ville flytta in hos henne för hon hade så mysigt,gammal,lantligt inrett. Linn är tvåa från vänster.


Jag drack cider för att få den rätt sommar känslan, synd bara att det regnade ute. Provade på en ny ekologisk cider med smak av blåbär, den var inte alls så tokig men godast är nog ändå rabarber.


Sen gick vi ut på Allstar och hade himla roligt. Dansade svettigt och trångt, träffade en stormtrooper, tappade ölglas man precis hade köpt,minglade med norskor på toan,fick blod på nya vita linnet och observerade allt roligt som försegår en utekväll. Bästa är när krogen stänger och alla står utanför och försöker hitta folk, det är som fint och roligt på samma gång.


Converse funkar till allt!

Jag har jobbat 7 kvällar i rad och igår var min första lediga dag, då jag försökte göra så lite som möjligt för att bara få slappna av.
Så himla skönt att vara ledig hela helgen, då kan man vara lat en hel dag och sen har man två dagar kvar att göra en massa saker. Dock har jag inte tänkt vara allt för produktiv i helgen det blir nog bara en massa sociala roliga saker.

Idag har jag hunnit vara på en liten cykeltur och sen ätit sushi med Umeå eliten(De i min klass som stannat kvar i Umeå över sommaren), köpt nya spännande cider smaker och ikväll ska det bli födelsedagsfirr för Linn.

Så nu sitter jag med det återkommande dilemmat.
Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag ha för skor till det?

Det är inga lätta frågor må jag säga. Mina svar hittills är:
Jag har inga kläder! Converse funkar till allt!

Det får bli bara Converse helt enkelt!


When your mind's made up, there's no point to change it.


Här är en liten titt vad jag har haft för mig på sistone.

Maja flyttade in och vi hade taco kväll, sen dess har vi nog bara hunnit äta ett mål tillsammans. Jag var till stockholm och besökte beyond retro och fiskade i Tullinge.

Dagarna har jag stekt i solen och fått en massa fräknar, till och med lite färg. Har hunnit läsa Flyga drake och snart är jag även färdig med Diamanter är för evigt.


Jag har varit i byn och fyndat på min fasters second hand butik/café. Blev himla förtjust i den här postern men jag har inte fyndat den, än. Umgicks mycket med familjen. Plockade blommor till mamma och löste korsord med sötaste mormor.


Jag har även varit på besök i umeå hos min syster och hennes familj och njutit av solnedgången vid älven, gungat,busat, klättrat och en massa mys. Längtar så tills sista helgen i Juli för då är det 30 års kalas i skellefteå. Moster saknar sin ögonsten, otroligt hur underbar människa en sån liten en kan vara.


Står still på samma ställe och trampar.

Känns som man inte får säga att man är nöjd med livet, men så har jag faktiskt kännt för det mesta, även efter alla nederlag jag stött på. Fast det finns väl krav på att man ständigt ska utvecklas också. Jag känner ändå att jag kan vara nöjd med det jag har nu och sträva efter utveckling.

Jag har kännt att jag på sista tiden inte tagit mig framåt på något sätt. Bara stått still på samma ruta, jag har som blivit för bekväm med hur allt är. Nu har jag dock kommit till insikten att det är tid för lite personliga utvecklingar.

Jag vill våga ta hjälp av andra och kunna prata känslor(Dåliga & bra). Jag har aldrig varit särskillt bra på prata om mina känslor med mina vänner och det vill jag bli bättre på. 

Komma till insikt med att ingen är perfekt och att jag inte heller kan leva upp till det. Jag ställer mycket högre krav på mig själv än jag gör på andra och det gör även att jag värdesätter mig själv mycket mindre. Genom att inte övertänka saker som händer och tro att människor hatar mig för något litet som säkert ingen annan har lagt märke till, förutom jag som är för inne i mig själv.

Det här är bara några av de punkter jag vill utveckla men känns som för stort steg att öppna upp mig helt här på bloggen.

Fridens


Den underbara lördagen.

Lördagen cyklade jag och Maja(Som för övrigt är min rumskompis nu i sommar) till Döbelnspark för att träffa Christina på Parkfestivalen.

Sedan hände det mest underbara på länge. I met my new love!


Dessa glittriga skönheter har jag tittat på tidigare och nu var de på halva priset så jag var ju tvungen att köpa dem. Sekunden jag köpte dem kände jag att det var god tid att börja blogga igen, de måste visas för alla. Jag invigde dem i lördags på Scharinska och de är hur sköna som helst.

Fridens liljor/ Fredrica


Long time no see..



Jag vet att det är länge sen det har hänt något här på bloggen så tänke jag skulle uppdatera för att ni inte ska tro jag har gått och dött. Har bara inte haft något jag har känt att jag har kunnat dela med mig av, just nu är det bara vara ute i solen på dagarna och jobba på kvällarna och sen sova på nätterna såklart. Fast igår hände något underbart som jag bara måste få dela med mig av.

Fortsättning följer.....




RSS 2.0