Våffeldagen


Våffeldagen(Vårfrudagen) firade jag med att bjuda farmor och mormor på våfflor med grädde, varma hallon och blåbär. Passade även på att inviga min nya vårklänning. Himla bra grej det här med att ha dagar för att fira mat.
För jag tycker mat är bland det bästa och viktigaste som finns. Fast det vill säga sånt som jag tycker är gott så klart, lever och lasagne kan jag klara mig utan. 
 


After work & Hair



I fredags efter praktiken gick jag till Bodensia för after work.


Där möte jag upp med Stefan och Tilda. Blev glatt överaskad när jag tidigare under dagen upptäckte att jag hade fått min CSN redan. Så det blev buffe för hela slanten.



Kaffe och lime cheesecake ingick. Eftersom Stefan och Tilda har bestämt sig för att äta nyttigt så fick jag förmedla hur god efterrätten var. Den var jätte god och krämig!
 


När vi var mätta och belåtna gick jag och Tilda till Saga biografen för att se på estet gymnasiets uppsättning av Hair. Hair är min absoluta musikalfilms favorit, den och Moulin rouge. Eleverna var så himla duktiga på sång, spela, koreografi och skådespela. Tyvärr så var det svårt att hänga med i själva handlingen, för de hade så mycket de ville förmedla. 

Jag blir helt nostalgisk av att se esteteleverna och alla minnen av estet tiden kommer tillbaka till mig. Vilken gemenskap, vilken glädje! Kan verkligen sakna gymnasietiden när jag tänker tillbaka på den. Men då kommer jag alltid ihåg att allt var inte så himla bra som jag vill minnas det, när jag var där var det en hel massa som bara var dåligt och jobbigt. Jag väljer helt enkelt att bara minnas det positiva med med förflutna och försöka njuta mer av nuet så jag kan tänka tillbaka på det sen.


Vita kängor med klack eller pumps med korkklacks imitation.


Har sån beslutsångest. Jag har hittat två par skor och är helt kär i båda. Vilka tycker du jag ska välja?


De här


eller dessa

Eller får jag köpa båda?


Skönaste blommiga skjortan.


I onsdags hade jag skönaste skjortan på mig. Den är så mjuk, luftig och passar perfekt för en lång dag av utbildning.


Lyxfrukost, Rey Beri, skvallerblaskor & hockey.



På söndagen vaknade upp av att det började röra på sig i lägenheten, Evelina hade börjat göra lyxig söndags frukost. Jag ska börja sova över hos folk oftare. Det är ju en vin,vin situation för alla. Det blir lyxfrukost(för det gör en ju inte bara för sig själv) och det blir trevligt sällskap.


Efter att ha suttit och funderat på att gå ut i solen men istället sett på youtube klipp på roliga barn i tre timmar tog vi oss i kragen och klädde på oss för att gå ut. Jag fick låna söndagskläder av Evert.


jag fick låna märkes solglasögonen Rey Beri också.


Såhär mysturistigt fulsnyggt blev det när jag fick låna en massa. På bilden fattas dock kameran runt halsen eftersom den tog kortet.


När vi väl hade tagit oss ut satt vi oss i bilen och åkte på sightseeing i ett nybyggt område där det var en massa fräsha, ljusa, moderna hus.


För att sedan åka till en äldre stadsdel där husen är kulturmärkta. Där bor nämligen Fredriks mamma. Hon bjöd på fika och sen lunch och middag också.


Sen till sist tog vi oss ut i solen. Vi promenerade mer till havet men när vi kom dit insåg vi att det var himla kallt och blåsigt.


Utevistelsen blev väldigt kort, men ute i solen det var vi iallafall.


När vi kom in igen var det dax för hockeyn. För de mindre intresserade(läs jag och Evelina) fanns det skvallerblaskor att roa sig med. Sedan åkte jag hem och den helgen var slut.


En liten shopping sväng till Luleå blev en hel helg.



I lördags hade jag planerat en shopping sväng med Evert i Luleå. Jag piffade upp mig och satt fjädrar i håret, kom dock fram till att det var lite för överklätt, så blev bara ett svart diadem istället.


Åkte till Evelina och plockade upp henne för att åka till myrorna på storheden.


Evelina fyndade en blommig duk och en väggbonad med kurbits. Jag fyndade en grå sammet klänning och en randig flerfärgad klänning. Jag visar dem senare, när jag sytt upp dem.
Efter storheden åkte vi in till centrala luleå och gick runt lite, blev förtjust en flera par skor men det får vara till en annan gång. Jag köpte dock ett par höga svarta short som jag hade sett på Karolines instagram och bara var tvungen ha.


När affärerna stängde gick vi och fikade på Friends, där vi möte upp kompisar till Evelina. Jag tog min favorit morotskaka och Evelina tog en falsk potatiskaka. Min var himla söt och god. Potatiskakan var dock inte alls lika god.


Friends är tydligen det nya inne fiket i Luleå och ja nog är det ju mysigt speciellt om man är flera och sitter i de runda båsen. Ett pluss var också att det inte var så hutlöst dyrt, bara 50 kr för en kaffe och en jätte storkaka.


När vi kom tillbaka till Evelina och Fredriks lägenhet gick jag runt och tog kort på allt fint hemma hos dem. Vill typ ha allt, blev så himla inspirerad och shoppsugen efter att ha varit hos dem en helg. Kanske måste jag sätt mig och tova en uggla eller bygga en hyllstege av nå gamla plankor.


När vi hade latat oss i soffan i några timmar kom vi på att vi hade glömt att äta nått. Det blev kassler med annanas och annat gott i ugn serverat med makaroner och sallad. Fyra av fem toaster.


Resten av kvällen tillbringades med att se på filmer, vi såg tre,fyra stycken parallelt bara för att slippa all reklam. Jag fick övernatta i gästrummet och så blev en shoppingsväng till en hel helg.


Två rosa rispapperslampor.



Jag är med och tävlar om två tjusiga lampor som Karins konstgrepp har pysslat ihop. De två rosa i bilden ovan. Ifall du också vill vara med och tävla klicka in här.


Evil laugh.


Jag måste bara tipsa om två härliga youtube klipp. Först är det här härliga klippet på evil barnet.


och så de här sköna brittiska systrarna från the Ellen show som har hur mycket energi som helst.


1år och 10 dagar.


Har ju helt glömt bort att fira ettårsdag för bloggen. Det har gått så himla fort, känns som det var nyss jag trevande började skriva inlägg.

Grattis bloggen!


Första bilden.


ur telefonen

Lite såhär har slutet av februari och början av mars sett ut på min instagram.


Jag hade fika på praktiken, bjöd på falsk toscakaka, morotskaka och drömmar. Merlin på myshumör, svårt att få något alls gjort då.

  
Avokado till kvällsfika i sängen. Nötter och julmust framför melodifestivalen.


Jag blev bjuden på semla av praktiken. Aldrig varit så förtjust i semlor men den var god. Kan inte minnas sist jag åt en semla, det var nog när jag gick högstadiet.


Var och åkte bräda med Ewert och Knobbe, var sjukt hur mycket pudersnö det var. Hade fiskbensfläta en massa dagar, har blivit min go-to frisyr.


När Jolla med familj var hemma i byn fikade vi hos farmor både lördag och söndag.

Vill du följa mig på instagram heter jag frelli.


Schlager final


I lördags var det Schlager final. Kvällen till ära blev det tuperad 60-tals frilla med fjäderdiadem. Diademet fick jag i 23 års present av Ewert.


Vi samlades ett gäng hos Lovisa för att se finalen.


Lovisa hade gjort en himla massa gott att snacksa på, tre hela bord hade hon fyllt med mat. Min favorit var cocktailtomat med mozzarella och basilika. Hon hade även gjort margerita som var asgod, söt som jag gillar det. 


Veronika hade en fin mustach och en äcklig drink som smakade hallon och lakrits. Vet förstås inte om det smakade illa men jag tycker inte om lakrits så den var inget för mig. Elin tyckte dock den var mumsig.


Lill vovven var så glad över att det var en massa folk och hälsade på honom. Han var så glad att vi var tvungen hålla i hans svans när han gick runt bordet för att han inte skulle slå ner allt på golvet.


Det var spännande hela vägen. Vi förstod dock inte riktigt vad det var för "länder" som röstade och kunde det verkligen vara på riktigt när de hette typ Klitoris och Kukrik. Kul humor.


Är det öl? Är det vin? Nej det är vinöl.



Sedan begav vi oss ut i mörkret. Följde några mot lotus men där sa jag hej då och gick hem.


Namnsdag

Idag har Edla namnsdag. Det är ju mitt mellan namn. Grattis till mig.


Smoothie med hallon & banan




Hallon och banan smoothie till frukost.

Jag mixade hallon, bananer, krossade linfrön och mjölk. Egentligen brukar det vara yoghurt och inte mjölk en ska ha, men jag hade inge yoghurt så jag fick ta det jag hade hemma.

Den blev himla god men jag snålade lite med hallonen, hade velat ha ännu mer hallonsmak. Sen kan en göra den mer mättande med proteinpulver om en vill.


Grottor och guld.


Förra helgen var syster med familj på besök. Vi var ute och åkte bob och pulka både lördag och söndag.


Söndag tog vi fram johannas gamla slalomhjälm som Agnes fick ärva.


Vägen upp till farmor blev mycket längre när vi sprang zickzack för att få ställ på boben.


Agnes hon var bortskämd och fick åka runt mest hela tiden. Vi andra fick dra henne fortare fortare.


Vi fikade hos farmor både lördag och söndag och fick en massa go fika. Fredagen tittade vi till pappa som satt i garaget och jobbade med "guld".


sedan gick vi hem igen.


Till grottan Tony grävt med en rushkana, fort gick det nerför.


Karins konstgrepp!

Ett stor applåd till Karins konstgrepp som sprider så mycket länkkärlek. Har ni inte ännu tittat in på hennes blogg borde ni verkligen göra det NU!


Inlägg med denna bild


Våruppror

Emma startade våruppror förra veckan och jag tyckte själv att det var iallafall en månad för tidigt. Här är det ju två meter snö och en massa minus grader, men jag värmdes som upp av solen och tänkte att det är ju jätte bra att börja med vår redan nu för då blir ju vintern kort och våren lång.


Min ljusgula klänning med vita prickar och vita strumpbyxor var det vårigaste jag kunde hitta i garderoben. Passade på att bädda blommig i sängen för att få in ännu mer vår.
 

Merlin ville också vara med på våruppror, för det är inge kul att vara ut i snön och frysa om tassarna.


För visad flit i söndagsskolan under 1960




Pappa Sture var flitig i söndagsskolan när han var liten han.


Mammas sida av släktträdet



Hos mormor står dessa fina porträtt. Mamma när hon konfirmerade sig, mormor & morfar när de gifte sig samt min morbror Dick när han var liten och rund. Visst är jag ganska lik min mamma?


Mormor Ingrid och morfar Knut på deras bröllopsdag. Stiliga som filmstjärnor.


Sportlov till alla.




Det har varit så himla fint väder i veckan och jag skulle önska att alla fick ha sportlov inte bara barnen. Jag vill bara vara ute i solen när det är sånt här toppen väder. Bygga grottor, åka snowboard, långa promenader och ligga på en fäll. Längtar till påsken och hoppas på lika fint väder då, får bara hoppas snön är kvar sen efter det får det bli vår tycker jag.


RSS 2.0