Första och enda doppet för sommaren.

 
Det första och enda doppet för denna sommar var den 5 augusti. Jag följde med marina och hennes familj på en tur med flotten.
 
Marina var först i. Det tog lite längre tid för mig att vänja mig vid kylan. Solen lyste nästan hela tiden förutom just när vi kom upp ur vattnet. Som tur är var det ett litet moln och vi torkade upp.
 
Vi åt sallad och till efterrätt blev det marängtårta med jordgubbar och choklad.
 
Bamse höll utsikt från flotten. Det är så himla praktiskt med en flotte istället för en båt tycker jag. Vi kunde sitta och spela spel, äta, sola. För bord,stolar och madrasser rymms på flotten.

Det vackra omkring oss.

 
Min sista helg i Boden fick jag fin besök från Umeå. Lördag morgon plockade jag upp Christina på tågstationen.
 

Vi åkte till Övertsbyn. Jag var så himla glad över att få visa Christina min hemby, där jag vuxit upp.
 
Vi började med husesyn hemma hos mina föräldrar. Det grisrosa huset med röda knutar, med balkongdörr men ingen balkong. Eller nu har vi en balkong men det tog 20 år innan det hände.
 
Sedan promenerade vi runt i byn. Jag tänker nästan aldrig på hur fint det igentligen är hemma i byn, för mig är det ju det gamla vanliga som jag ser varje dag. Att visa någon annan allt, gör att jag inser att det är otroligt fint och att jag borde bli bättre på njuta av det fina hemma.
 
Vi stannade till på Nestors och Christina hittade en fin outfit som hon kände igen från 90 talet. Det blev inget köp där inte.
 
Vi fikade jordnötskaka och njöt av att det fina sommarväder vi hade turen att få just.
 
Sedan promenerade vi i skogen och gick ner till vattnet. Där träffade vi en valp som vi först trodde var en rävunge.
 
.
Efter promenaden satt vi oss på en filt på tomten för att sola och äta jordgubbar. En hel massa nyheter i vår liv och nya historier.
 
Innan vi skulle åka in till Boden för att äta stannade vi till vid Korpforsen. Christina tyckte skogen såg så underbar ut att hon ville ut och campa. Nästa gång kanske vi hinner det.
 
Middagen fick bli på ett ställe som var nytt även för mig. Suzie Q's diner är ett riktigt femtiotals diner med helt otroliga hemlagade hambrugare.
 
Fanns en massa att titta på. Efter middagen länade jag av Christina på tågstationen. Det var en så himla underbar dag med finaste sällskapet. Vi får göra om nått liknande, kanske jag får försöka ta mig ner till skåne och få en rund visning i Malmö och Lomma.
 
När jag hade lämnat av Christina åkte jag tillbaka till byn och gick till min faster. I luleå var luleåkalaset men det bojkottade vi och fikade på altan istället.
 
Jag, Evelina och Fredrik avslutade kvällen med att se på en BBC dokumentär av Louis Theroux. Den handlade om de intagna på det farligaste fängelset i hela USA. Jag verkligen älskar hans dokumentärer och har sett nästan alla. Han har ett sånt sätt att bemöta de han intervjuar som gör att de berättar allt möjligt och svarar på alla hans dumma/vågade frågor.
 

Poppa på Popaganda.

Nu tar jag flyget ner till Stockholm för en liten semester. Fredag och lördag kommer jag mest hänga på Popaganda och fylla öronen med ljuv musik. Jag ser fram emot att se Deportees ännu en gång, lite roligt att åka från Umeå för att se på ett Umeå band. Möts vi där?


Upplever sina egna barndomsminnen igen genom de små.

 
Sommaren har inte bjudit på många varma dagar så vi passade på att fika ute när det var varmt och soligt.
 
Det var tyvärr väldigt blåsigt. Men eftersom det var sommar och varmaste dagen på länge så stannade vi ute i timmar.
 
 
Shiva var mätt. Hon hade fått blåbärskaka som Agnes tappat på marken.
 
Bror var tuff.
 
Olivia tyckte det var roligast att sätta kameralocket på kameran. Tror hon kommer bli fotograf när hon blir stor, för hon ville helst ha min kamera som leksak.
 
Jag och Agnes gungade.
 
.
Busungen tyckte det var kul att dra upp kläningen och visa magen.
 
Alla tre barnen samlades när vi ställde fram en skål full med smultron.
 
Själv hann  jag knappt smaka ett enda smultron för flickorna var så glupska.
 
.
Både händer och fötter hamnade i skålen.
Olivia, Elva och Agnes.
 
Agnes visade att hon kunde klättra upp på stor stenen. När jag var lite så kommer jag ihåg att jag tyckte stenen och kullen var så himla stor. Nu när jag själv är större känns den mindre.
 
Olivia var lite för liten för att kunna klättra upp själv.
 
Sedan gick vi in när alla hundar och barn blev trötta.
 

Loppis i Böle, Orrbyn, Forskträskhed och Överstbyn.

 
.
Den 28 åkte vi på auktion i Böle och skulle även åka förbi lite loppisar på vägen hem.
 
När vi kom till auktionen fick vi veta att det bara var det som blivit över från en auktion som var två veckor sedan. Det enda intressanta jag hittade var detta uppläggningsfat men eftersom det inte var något annat intressant orkade vi inte stanna kvar.
 
En korv och dricka fick det bli innan vi åkte vidare. Agnes hade ont i öronen och fick bära skidmössa på sommaren, tur att det ändå inte var nån värme.
 
Andra stoppet blev en loppis i en lada i Orrbyn. Jag skulle dock inte kalla det loppis eftersom allt var prissatt och det var ganska saftiga priser. En stor besvikelse eftersom vi trodde att vi skulle fynda en massa där.
 
Fjärde stoppet var mitt ute i skogen i ett magasin. Inte mycket att hurra för där heller men jag hittade ett fynd. Vi stannade även till på en loppis vid vägen där jag fyndade några burkar.
 
 
Sista stoppet blev Nestors Cafe. Min fasters helt underbara second hand butik.
Kök fullt med porslin och andra praktiska saker.
 
Walk-in-closet fullt med second hand kläder,skor, accessoarer för alla tillfällen.
 
Lite allt möjligt, bl.a. en cyckel i taket.
 
En av sovalkoverna. Tänk om man hade fått ha såhär fint rum fullt med leksaker när man var liten.
 
Bibliotek finns där också.
 
Sen finns det ju såklart en cafe del och en uteservering. Tyvärr har Nestors nu stängt för sommaren men är ni i krokarna nästa sommar är Nestors ett måste.
 
Här är vad jag lyckades fynda under dagen. En Agneta djuptallrik och en flattallrik, plus att jag fick en Agneta tallrik ur mammas skåpar. En Kalas tallrik och en likadan tallrik kom jag ihåg att jag hade sett hemma hos mamma och pappa. Hemskt att säga det. men den användes som ett blomfat, men den var i bra skick ändå. En Pergola assiet. Alla tallrikar från Uppsala-Ekeby Gefle  Sist men minst tre små burkar som ser ut som söta hus.
 

Gräddtårta med jordgubbar.

Den 26 juli fyllde min syster 31 år och det bjöds på gräddtårta med jordgubbar. Det tycker jag är bland det sommrigaste som finns. Speciellt när det är egenplockade jordgubbar från landet. Önskar att jag hade fått fylla år på sommaren istället för kallaste månaden på året.
 
Agnes spexade och visade upp sina bästa grimaser.

En gång per år lever Boden upp.

 
Första helgen efter att jag hade kommit hem till Boden var det Boden Alive. Det är det enda som händer i Boden där man vet att de flesta kommer vara där. Alla från Boden i alla fall, inte så kul att vara där om man inte är från Boden. Jag går främst för att få träffa allt folk som jag inte träffat på länge, som kanske flytta bort som mig.
 
Hemma hos Jocke skulle det grillas innan Boden Alive. Jocke hade gjort sig en kaffedrink med randigt paperssugrör.
 
Veronica och Emil var med.
 
Elin var också med.
 
Veronica och Elin matchade varandra så fint med grönt och rosa.
 
.
Förberede potatissallad och fixade det som skulle på grillen.
 
Elin och Veronica startade elden, vilket gick sådär kan vi säga nu i efterhand. Det blev aldrig nog varmt för att faktiskt grilla.
 
Emil försökte få fart på grillen med mer tändvätska. En minut innan den här bilden tog stod jag brevid elden när Emil sprutade tändvätska och det blev sjukt varmt när vi satt nära. Kan säga att Elin och Veronica fick det hett och Elin försöker ta sig undan.
 
Sedan kom Theres.
 
Alla fick kramar.
 
.
Vi lastade på allt på grillen och hoppades på det bästa. Allt blev bra förutom halloumin som vi fick steka färdigt inne.
 
.
Eftersom det tagit lång tid att grilla var vi alla dö hungriga och åt upp maten i tystnad. Jag tror att potatissalladen är den godaste jag åtit i hela mitt liv.
 
.
Steffan(aka Leif) och Tilda kom efter de hade ätit middag. Jag och Tilda matchade i pasteller.
 
Vi började promenaden mot det nya Boden Alive området som höll till på Boden Arenan iår.
 
..
Åkta karusell. Eller inte jag, jag åt varma chips istället eftersom det var sjukt kallt: Jag har fått veta att det var 6 grader den kvällen så inte så konstigt att jag frös.
 
.
Kvällen dansade jag bort inomhus med bästa vännerna.
 

Café l'industrie

. Kväll nr 2 i Paris fixade vi till oss för kvällen och tog kort inne på den minimala toaletten. Duschen var så liten att det knappt gick klä på sig där inne och man var tvungen gå sidledes in i duschkabinen för att ta sig in genom dörrarna.
 
Vi tog metron till St Germain för vi skulle äta middag på en restaurang där det mest var fransmän och frasyskor. Jag hittade restaurangen på Elsa Billgrens blogg och tyckte det såg så himla mysigt ut, så där ville jag äta.
 
Menyerna var på franska så det tog ett tag att lista ut vad vi ville ha. När vi väl sen skulle beställa blev det peka på vad vi ville ha. Vi hade inte riktigt hunnit träna igång franskan, de få fraser jag kan är inte så jätte användbara.
 
Restaurangen var ännu mysigare än jag hade kunnat tänka mig, dock tog jag inte jätte många bilder men lite så här såg det ut.
 
Under resan har vi bestämmt att vissa saker måste göras i vissa länder. En sak var att vi var tvungen äta snigel i Paris. Det var tur också för det var den enda förrätt på menyn som jag visste vad det var.
 
Maja ser livrädd ut men sniglar med pesto var faktiskt riktigt gott. Jag tyckte dock att de sniglar som var lite större smakade lite jordigt.
 
. 
Till varmrätt blev det pestopasta med riven permesan. Tyvärr så verkar flera bilder som jag tog efter middagen ha försvunnit från min externa hårddisk så jag har inga fler bilder från kvällen men vi avslutade den i baren på vårt hostel.
 

RSS 2.0