Film recensioner

Har tänkt ta mig an att recensera de filmer jag ser då det är ett stort intresse och jag tar mig igenom en hel del filmer, och många av dem som jag verkligen vill tipsa andra om att se. Är ju en ny grej för mig så ha överseende jag är inlärningsprocessen. Analysera filmer kan jag men känns inte som det är det jag vill göra här på bloggen. Första filmen får ni här.

The boat that rocked (2009).
Komedi, Musik, Drama

En film om en pirat radio som under 60-talet sände pop & rock musik. Rock Radio som den hette älskades av allmänheten men inte lika mycket av kungafamiljen och politiker som försöker göra sändningarna olagliga för att få stopp på pop & rockens frammarsch. Filmen innehåller mycket komedi då man får följa besättningen på båten och deras olika flummiga personligheter. Om man som mig gillar filmer som har en äldre känsla och en mer retrokänsla är denna perfekt. Scen, ljus, filming, skådespelare, ja allt borde få en att känna som man var i England på 60-talet men det är tyvärr för mycket 2000tal inspirerat av 60talet. Helt klart en film som är värd att se en eller flera gånger.



Va rakt hår du har?

God morgon! idag blev det rakt hår, vilket jag inte haft sen förra sommaren tror jag.

Anders Jansson hängde i morgonpasset imorse och jag har skrattat så mycket så jag kommer få träningsvärk. Ikväll blir det se om en massa HIPHIP avsnitt känner jag!

En lång helg för att få prova många olika stilar...

Onsdag

Naturlig sminkning med extrema fransar = TentaÖl på O´learys med klassen.

Torsdag



Snövithud med bruna ögon och röda läppar = Movits på Scharinska.

Fredag



Sjal runt huvudet och pastelliga naglar= After work på Allstar samt fanta och rosé hos Sandra.

Lördag

Födelsedags/hejdå fest. Sandra som hade festligheter hemma hos sig och i köket var det earth hour så klart. Både fredag och lördag tog vi avsked av alla som ska ut på fältstudier utomlands. Kommer sakna er otroligt mycket

Fridens/ Fredrica


Movits!

I torsdags hade movits! spelning på Scharinska villan och det var jag tvungen att se. Det blev en fantastisk kväll, ett högt tempo och tungt gung. De levererade låt efter låt till publiken som mest var 2 meter långa killar kändes det som. Bandet och publiken bollade energi mellan varandra och movits skall lyssnas på live, killarna kan sin sak. Bästa låtarna var - Vad dom än säger från nya skivan Ut ur min skalle. Samt - Ta på dig dansskorna från Äppelknyckarjazz. Publiken håller nog inte med mig då den mest önskade låten var - Äppelknyckarjazz.





Appel-sin!


Lördags frukost

Är ju egentligen en fil människa men idag slog jag på stort, det är ju faktiskt lördag.
De blev hårdbröd med hummus, gurka, rödlök och tomat. Med en avakado med italiensk salladskrydda och ett glas mjölk. Himla mumsigt blev det!
Hummus är min nya favorit, kommer nog föräta mig på det.


Är det inte en förtjusande dag vi har idag, idag, idag...





Väst: Magasinet        Gula byxor: Åhlens        Linne: Forever21

Där bussen vänder

Idag har jag varit hos tandläkaren och det var goda besked,
skönt eftersom det var så länge sen jag var sist.
När jag sen skulle hoppa på bussen och åka hem,
sprang jag till buss 5 som jag vet går hem till mig.
Efter nån minut insåg jag att jag hade hoppat på bussen åt fel håll!
Så fick glatt följa med till slutstationen som var mitt ute i ingenstans.
Där frågade busschauffören om jag inte skulle av.
Jo det vore ju det logiska men nej jag vill åka lite mer buss för ros skull.
Så tokigt det kan bli!

Hypokondriker

Skar mig i lördags på en glasskål och det blev ett ganska djupt hack i lillfringret. Det är tur att man klarar av blod, speciellt när det är en själv som blöder:) Fick ett jätte fint Hello Kitty plåster!
Efter började vi iallafall prata om blodförgiftning och att får man feber så ska man åka in på akuten för då har man fått det. Vilket skrämde upp mig lite, kände inte direkt att det var nått jag hade lust att drabbas av.

Söndagen gick jag och blev hypokondriker och intalade mig själv att jag hade nog feber eller var iallafall på väg att få feber. Tur att jag kunde ringa mamma som är sjuksköterska och få henne att lugna mig. Kan nog inte kalla mig själv hypokondriker riktigt än, men verkar ju vara en början..

Färg...

Jag har en underlig vanna när jag blir uttråkad eller har lite att göra. Jag sminkar mig, och oftast i en massa olika färger, helst flera stycken på samma gång. Även när jag är sjuk brukar jag försöka pigga upp mig själv med smink, känner mig mindre sjuk om jag fått piffa upp mig.
Igår hade jag en tråkig dag full av plugg så då åkte gula ögonskuggan på, så kändes det direkt mycket roligare. Sen iväg till maria för mat,vin,ost och trevligt sällskap.



Fridens liljor / Fredrica


Rappa Kalja

I fredags gjorde jag och Christina Lailas Choklas cupcakes med choklad frosting. så himla goda blev dom, dock är det så mastigt så man orkar inte en hel. Det fick bli mitt projekt för hela kvällen att få i mig en hel, jag lyckades tyvärr inte.
choklad cupcakes med choklad frosting på mitt rosa jellybean fat.

Senare kom Christinas pojkvän och två av hans kompisar, vi spelade Rappa Kalja, och drack öl. Så himla roligt spel, och man får sig många goda skratt.

Visste ni tillexempel att vad Fillumenist betyder? Jo det är en samlare av tändsticksasketiketer. Tänka sig vad man kan lära sig mycket av ett spel.

Kvällen urartade lite och peuker och glasögon åkte fram så vi hade lite mini utklädnad.


Edla Fredrica Engström

Kvinnonamnet Edla är av germanskt ursprung och ursprungligen en kortform av namn som börjar på Edil-, exempelvis Ediltrud. Det har i Sverige sedan snarare kommit att associeras med ordet "ädel". Det är av samma grundord som Etel. Den engelska formen är Ethel. Namnet stavades ursprungligen Edela och började användas i Sverige på 1500-talet. (svenskanamn.alltforforaldrar.se)



(Mormors gamla glasögon som jag älskar, dock har nu ena glaset fallit ur)


Inget är så skönt som en renbäddad säng...

Förutom ett rent samvete kanske...


(Hipstamatic)


Blommigt!




Klänning: Magasinet(föråd hos min farmor där jag har hittat många skatter.)
Bälte: Second hand  
Jeans Tights: Mind The Bag (DrDenim)
Kofta: Lindex


Siw!

Strong independent women!!
Grattis till alla kvinnor idag på Internationella kvinnodagen och som om inte det vore nog är det ju fettisdag idag också. fettisdagen firar jag inte så mycket eftersom jag inte äter semlor. Anledningen är att jag inte tycker om grädde och jag tycker inte om mandelmassa så är inte så kul att äta på en torrbulla bara. Jag är faktiskt lite avis på alla som gillar semlor, dom är ju så fina. Kanske får ta mig an att baka semlor och bjuda andra så får jag vara delaktig av fettisdagen.

Min största förebild och stötpelare i livet är mamma därför tycker jag idag är hennes dag.



Jag älskar morgonpasset i P3! Lyssna på radion samtidigt som man ser solen sakta då upp det gör att dagen får en bra början. Tack till Martina, Kodjo och Hanna!


Hur personligt får det bli?

Det är verkligen inte lätt att skriva personliga brev för att söka sommarjobb.
Hur ska jag få ner den jag är på papper?
Hur personligt får det bli?
Kan det blir för personligt?

Just nu ord som jag försöker göra till meningar.
Självständig, ansvarsfull, jobbat mycket, vårdande, lugn, stresstålig, lyhörd på andras behov, socionom, körkort, uppvuxen på landet, nära relation till familj, sommarjobb och extra jobb under utbildning..

Nej usch att få alla dessa ord att inte låta klyschiga är inte lätt. Måste få personligheten att lysa igenom alla klyschor.

Tar mig en funderare!

Vår och Återvinning!!

Åh så skönt väder idag! Kände mig vårig redan på morgonen innan solen ens gått upp och det syns väll på kläderna?

spegeln är förövrigt ett ny införskaffat fynd. har letat en smal spegel till min hall men inte hittat nått på second hand så för nån dag sen ser jag denna i soprummet. Så nu återvinns den i min lägenhet.


Mormors gamla armband, med norrländska motiv som renar.


bar mark? nja inte riktigt, man får fuska lite när man tar kort och hitta ställen där det är värme under marken:)

Fridens /Fredrica

Morotssoppa!


Promenad i solen gjorde mig hungrig..


Fredricas starka morotssoppa

1st     Gul lök
4-5st  Ekologiska Morötter
3dl     Vatten
3st     Vitlöksklyftor
1st     Grönsaksbuljongtärning
250g  Krossade tomater
2tsk   Sambal Oelek

Börja med att hacka och fräsa löken i en kastrull med olivolja. Tillsätt sedan de rivna morötterna och fräs med lock tills de blivit mjuka, några minuter.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom sambal oelek. Låt koka med lock i 10-15 minuter. Tillsätt Sambal Oelek, salt och peppar efter smak. Mixa slät och servera med turkisk yoghurt!



Morotssoppa med sambal oelek, och till hade jag FinnCrisp med pesto och västerbottensost.

Fridens /Fredrica


Hej!

Det här är min första blogg och detta mitt första inlägg. kommer skriva om lite allt möjligt ur mitt liv, som vintage fynd, mode, film, mat, bakning, hälsa, träning och ja en hel massa alltså. Men mest kommer jag berätta med bilder!

Vem är jag då?
Fredrica Engström heter jag och är 22 år pluggar socionom i umeå. jag är född och uppvuxen på landet 4 mil utanför boden, älskar naturen men lockas lika mycket av storstan. Jag tycker om att ha en stund för mig själv men missar gärna inte sociala tillfällen. Jag älskar vintage kläder och möbler och blandar det gärna med nya ting. Matlagning och bakning är bland det bästa jag vet och så avslappnande, allt från småkakor till pitepalt. Jag gillar spontanitet och samtidigt rutiner. Man kan väll samanfatta mig som att jag vill allt på en gång.



  

Eljest?
Ett gammalt ord som jag hört sen barnsben. Synonymer till ordet är speciell, annorlunda, annars.

Fridens /Fredrica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0