En helt vanlig tisdag



Avnjuter frukost vid soluppgången för att vi har föreläsning redan kl 8 på morgonen. Då vi knappt haft några riktiga föreläsningar den här kursen känns det riktigt jobbigt att ha en så tidigt.


Kastar på mig lite kläder som blir en gul klänning med vita prickar, mammas gamla roströda kofta, svart bälte och svara randiga strumpbyxor.


Efter två timmar arbettsrätt promenerar jag och Christina till stan för att shoppa lite. Passar på att köpa min första macaron någonsin. Har varit lite emot bara för att det varit så hypat men jag måste medge dom är himla goda. Just den här smakade jordgubb och chocklad.


Köpte även ett par nya kängor i riktigt skin. Jag har dock inte bestämmt om jag ska behålla dom. Blev osäker när jag kom hem, dom var mycket snyggare i butiken tyckte jag. Vad tycker ni?


På kvällen bar det av till Lottas för att fira att Martina som är inneboende hos Maria och Julia har köpt en lägenhet. Vilket så klart är lite tråkigt för Maria och Julia men det ska firas ändå.


Så här glad är Bonita och Martina att Martina har köpt en lägenhet.


Julia slår på stort och köper en chockladsufflé. Vi andra är ganska avis, och dreglar.


Vi dricker upp det sista och åker hem för att orka upp till skolan dagen efter.


EPP


(Lånad bild av Bonita)

Efter plugget pub och lönehelg! Kan det blir bättre?
Yes det kan det för nu blir det Tapas!


ur telefonen


Höst!
 
Hösten har verkligen anlänt till Umeå, även så höst förkylningarna. Jag Har varit sjuk mesta tiden av de tre senaste veckorna.

Puss 
Var frisk i några dagar, då fixade jag till mig och gick på fest hos Sandra.

Fortfarande sjuk och sängliggande! 
Blev sjuk igen och var sängliggande. Mesta tiden gick åt till att se serier och växla med en och annan inspelad föreläsning. 

Slarvig fiskbensfläta. 
Blev frisk och gjorde min allra första fiskbensfläta. En slarvig sådan, men jag kan ju inte kunna allt på första försöket.

Pepp så ja spricker!
Var pepp för vinkväll med tjejorna. 

 Vita toppar
Köpte vit nagelack för att kunna göra vita toppar nu när jag fått så långa naglar.

Nyklippt och fick utbakadeflätor!
Maja klippte mig och efter klippningen fick jag utbakade flätor.


Tur i spel, otur i kärlek?


Nivå för 72 poäng 

Iförrgår när jag var uttråkad skrev jag en massa kommentarer på andra bloggar bland annat deltog jag i en dagensblogg tävling. Första gången jag gör det, det var 80 andra personer som deltog och jag går och vinner. Hur stor är chansen liksom?

Jag har alltid haft tur i spel och hoppas det ska hjälpa mig även nu nästa termin inför praktiken. För det verkar vara himla liten chans att man får den plats man vill ha, med tanke på att så många vill ha samma. Speciellt eftersom jag gärna vill vara kvar i Umeå på praktiken, vilket många andra också vill och platserna är begränsade. De väldigt eftertraktade platserna kommer till och med lottas ut, då borde jag ju ha stor chans att vinna eftersom jag har sån tur i spel.

Fast som ordspråket säger tur i spel, otur i kärlek.
(fast jag tror inte det stämmer, eller hoppas att det inte stämmer iallafall)


Tummen upp för Cover Club.



I lördags var det vinkväll hos Sandra och sedan utgång på Cover Club.


Sandra och Linn


Jag och Sandra


Maria


Sara


Linn


Lisa och jag.


Sandra och Sara värmde upp med lite dans innan vi drog vidare till Cover Club för mer dans, kramar och karaoke.


Kvällen fick tummen upp även så Cover Club!


En vänlig främling.


En vänlig främling måste vara bland det vackraste som finns.
En främling du möter som ger dig ett leende eller kanske till och med ett hej.
En främling som ger dig en komplimang bara för att den dök upp i deras huvud.
En främling som håller upp dörren för en, för att vara snäll och hjälpsam.
En vänlig främling som blir till en bekant, som blir till en vän.

Jag vill uppmuntra alla till att förgylla någons annans dag, genom att vara den vänliga främlingen.


Eljest! ft. Andreas Larsson - Kvistar och Palt.




Eljest! och Andreas Larsson. Asså kan det bli skönare?


Grönt, rosa, och glitter.




Lördagens outfit.

Grönkofta: Gina tricot     Svartskjorta: Second hand     Rosakjol: HM    
Glittrigaskor: Scorett     Spetsstrumpor: Gina tricot


Doppat i orange!


 

Uttråkad av att vara hemma sjuk såhär länge, så jag blev kreativ och gjorde en fransk manikyr fast med orange istället för vit.


Pushing Daisies!





Pushing Daisies heter den här serien och handlar om pajbagaren Ned, som äger The Pie Hole. Han har även den unika förmågan att kunna ge livet åter åt sådant som redan dött. Det är genom denna förmåga han återförenas med sin första kärlek Chuck som blivit mördad.

Det är svårt att sätta fingret på vad exakt det är som gör att serien är så mysig men jag tror det har mycket att göra med stilen på inredningen, bilarna, husen och kläderna. Chuck är alltid så otroligt vacker i sina färglada 50tals klänningar, jag vill ha dem alla. Tycker man mer om 70tal ska man kolla in servitrisen Olive tycker jag.


Oven-baked, flat, disc-shaped bread.





I tisdags bakade jag pizza till lunch. Ingredienserna blev koktskinka, rödlök, tomater samt toppade med feta, mozzarella och prästost. Det blev otroligt mumsigt med tre olika ostar och det är ett enkelt sätt att lyxa till pizzan lite så där på en vardag. 




Underbara bloggvärldar.


Regniga dagar som denna vill jag hålla mig inne och då passade jag på att hitta lite nya bloggvärldar att följa. För så tycker jag det känns att följa någon blogg, det är som en helt egen värld.

Här på högersida har jag de bloggar jag följer och nu har lagt till lite nya bloggar som ni absolut borde kicka in på.


Till de bloggar jag följt länge hör Nio till fem, Underbaraclara och Elsa Billgren för att nämna några.

 
Nya bloggar som jag inte kan få nog av och har länkat är bland annat Inspiration, Un Velo och Vykort till min syster.


Kall, blöt och lite död.


Då tycker jag det passar perfekt med lite True blood.


Kolla in Sookies klänningar, så otroligt söta! Sen skulle det ju inte vara fel med en egen vampyr heller!


Dressed for success!

Lördagens outfit.



Klänning: HM     Bälte: Second hand     Tennarband: Mammas     Ring: Mind the bag


ur telefonen


God morgon! Här kommer ett gäng bilder ur telefonen från den senaste veckan.

I blåsvädret!
I måndags blåste det helt sjukt mycket och då passade jag på att ta en vind bild. Ser dock inte lika coolt ut som Carola med fläktar.

Någon som flyttat in i skogen.
Tog en skogspromenad påväg till Ica Maxi och upptäckte att någon har flyttat in i skogen. Sist jag var där så det ut så här.

Smörstekta kantareller!
Smörstekta kantareller på nybakatbröd.

Rosor från Maja!
I fedags så åt jag och Maja middag och sen övernatta hos mig då hon skulle med ett tidigt tåg. Hon hade med sig otroligt fina rosor.

Redo för sambofest!
Köpte en ny klänning från hm. Här har jag på mig den och är redo för sambofest hos Sandra och Sara.


Detaljer ur mitt hem.


När jag varit hemma en hel dag blir jag lätt uttråkad, vilket oftast resulterar i att jag hittar på något helt onytttigt att göra, istället för att faktiskt plugga som jag behöver göra. Idag gick jag runt och dokumenterade mitt hem med att ta en massa kort på detaljer. Efter det tog jag en tupplur och sen först efter det pluggade jag lite.

Mina blommor i gamla krukor
Två av mina blommor som har fått de två finaste krukorna. Den vita köpte jag på burk kurts loppis och den rutiga har jag tagit hemifrån, skulle jätte gärna ha fler i den rutiga stilen.

Stinghyllan 
I mitt rum har jag två stringhyllor. På den ena har jag oranga ljus hittat på loppis, dalahästar hemifrån, två stycken risskålar från loppis, plåtburk med stockholmsmotiv från loppis, massa cd skivor och en gamal baksil från nestors. På hyllan ovanför som inte syns har jag en massa böcker.
   
Mamma och Agnes på stringhyllan 
På en hylla i min andra stringhylla har jag en klocka från farmors, ett gammalt kort på mamma som fått en ny ram, ett nytt kort på Agnes dom fått en gammal ram, en liten nejlikaburk jag fått av min syster och en bakpulver burk jag köpt på loppis.


Första kvällen av många under höstterminen.


Har jag berättat hur himla roligt det är att höstterminen har börjat. Ja det har jag nog sagt men det roliga med det är ju alla underbara männsikor som nu kommit tillbaka till Umeå och hundar också för den delen. Tyvärr har jag ju varit sjuk mest hela första veckan och andra veckan blev inte bättre då jag blivit sjuk igen. Känns inte riktigt rättvist tycker jag, men men jag har ju fått vara frisk nästan hela det här året så två förkylningar per år kan jag väll acceptera.

Här är bilder från en vecka sen då vi var hos Maria och Julia.

Maria, Lisa, Bonita och Julia, Emelie i bakgrunden.


Vi såg Idol och åt bullar som Bonita hade bakat.


Idol är ju ett program jag hatar och älskar på samma gång och därför måste jag bara se det. Blev lite förskräckt över den nya juryn dock. Alexander Bard ser ju så himla snäll ut men så var inte fallet.



Emelie hade med sig Charlie och han hade en lekkompis som mest fes hela tiden. Lekkompisen heter Hugo (Sir Hugo) och är Julias systers hund.

Efter Idol möblerade vi om lägenheten för de skulle få en inneboende som skulle få sova bakom soffan, sen cyklade jag hem och skickade en massa arga sms.


På äventyr med Maja ännu en gång.


Nästan hela söndagen spenderades med Maja.

New second hand handbag
Först åkte vi på Loppis på Nolia. Jag fyndade en hand väska och lite tröjor. Tröjorna får ni se sen när jag tvättat dem. Maja köpte ännu fler koppar, hon har typ tusen stycken. Hon köpte även en jätte fin senapsgul tekanna.

Spegelhus 
Promenerade in till stan och köpte sushi att ta med hem till Maja och äta. När vi var sjukt mätta tog vi med Shiva ut på promenad i skulpturparken. Maja har promenerat där så mycket nu så hon har hittat nästan alla skulpturer och fick vissa för mig. Här är ett spegelhus som man kan gå in i och till höger ser ni ingången. Ganska läskigt av någon anledning.

Stå lugnt kvar. Kan det bli mer norrländskt?Du är så mycket bättre än du tror.Utanför BUP
Dessa sköna skyltar tycker jag borde finnas överallt. Tycker "Stå lugnt kvar" känns väldigt Norrländsk och de andra två är bara så himla underbara. Maja berätta även att "Allt kommer bli bra" skylten är utanför BUP.

Går på toan 
Går på toan!

Maja klättrar på skogen. 
Maja klättrar på skogen. Jag blev himla sugen på att klättra högst upp, tur att jag inte gjorde det dock för skogen endast är gjord av plaströr.

Sötaste lill-Sivan! 
Efter äventyret var vi helt slut så vi latade oss framför tvn.


Svårigheten med att ta kort på mat.


Att ta kort på mat tycker jag verkligen är en svårighet. Att få djup i bilden och sedan att det faktiskt ska se lika gott ut som det gör i verkligeheten. Därför har jag övat nu mycket på att ta kort på mat och tycker det börjar bli lite lättare att faktiskt få en hyfsad bild. Här är tre sallads favoriter.

Sallad med qinoa och skagen.

En sallad med gurka,tomat, isbergsallad, rödlök, kidneybönor, feta, olivolja, vitvinsvinäger, salladskrydda och örtsalt. Till det serverar jag quinoa och skagenröra.


Sallad med pasta och tonfisk

Samma salladsbas som ovan men serverat med fullkornspasta och tonfiskröra istället. I tonfiskröran har jag ett ägg, en burk tonfisk i olja, turkisk yogurt, majonäs, svartpeppar och salt. (Ibland brukar jag även ha i rödlök och färsk dill)

Knaperstekt halloumi, hummus och sallad.

Salladsbas minus kidneybönor, serverat med knaperstekt halloumi och hummus. I hummusen är det kikärtor, vitlöksklyftor i marinad, saften av en citron, olivolja, kryddor och salt.


Allt kommer att bli bra!



Då har jag gått och blivit sjuk också, till och med feber. Kommer inte ens ihåg sist jag var så sjuk att jag hade feber. Känns som att jag alltid blir sjuk när jag börjar vila efter att ha stressat en massa och inte haft en lugn stund. Min kropp tänker väll att "då har jag tid att blomma ut med förkylning så jag kan bli bättre sen".

Nu ska jag iallafall försöka ta det lugnt och vila även fast jag har en massa i veckan. Är inte min starka sida, jag vill ju vara med på allt och göra allt, vilket alltid resulterar i att jag är sjuk jätte länge och aldrig blir frisk. Plus att jag vill inte ha en massa vila för då blir det att jag tänker så mycket, skulle gärna slå av min hjärna om det gick.


Förfest i våningen under.



I fredags hade jag på mig detta så jag skulle gå ut på origo med Lisa eftersom Anton hade nollning där. Lisa var bjuden på middag så jag tänkte jag skulle gå direkt till origo vid 10.

Fast så blev det inte för mig, för jag kunde inte stå emot att höra festmusiken en våning ner, inte nog med att det var fest musik så sjöng även alla på festen med i låtarna och jag tänkte det verkar vara en himla skön fest.

Tog med mig mitt pick och pack och fyllde ett vinglas och gick ner för att plinga på. Blev så hjärtligt välkommen för tydligen är det vanligast att en granne plingar på för att de ska klag, men inte jag. Mitt antagande att det var en skön fest var så sant och sjukt sköna människor även fast förlusten i fotboll.


Sedan dansade Jag, Lisa, Anton och Oskar hela kvällen tills vi blev sugna på en max burgare och var tvungen cykla på två cyklar vilket endast en av dem hade pakethållare, då fick jag offra mig och sitta på styret. Jag överlevde och fick sova gott.




Mjuka tortillabröd.


Här är två olika recept på mjuka tortillabröd som jag provat och det ena är lättare att göra men det andra blir snäppet godare. Det går utmärkt att frysa ner brödet så jag brukar göra många när jag väl gör så har jag att ta fram senare. Behöver jag laga något snabbt tar jag bara ut två tortillabröd och fyller med ost, sambal oelek, lök och steker på båda sidorna.


Bröd nr 1

12 st

Ingredienser:
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk olja
2 dl vatten

Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.


Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.


Dela upp degen i 12 jämnstora bitar. Täck dem med plastfolie så att de inte torkar ut.


Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18-20 cm i diameter.


(Lägg kakorna ovanpå varandra strö lite mjöl på varje kaka så att de inte fastnar i varandra. Täck kakorna med folie.) Om ni är två som hjälps åt så kan kakorna gräddas direkt och då kan ni strunta i instruktionen inom parentes.


Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ca ½ min på varje sida tills de ser fina ut (ungefär som man steker pannkakor.)


Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie.



Bröd nr: 2

24 bröd

Ingredienser:
50 g margarin
50 g jäst
3 dl vatten
3 dl mjölk
1 msk strösocker
2 tsk salt
13-15 dl vetemjöl (Kan ta hälften av annat mjöl ifall man vill)

Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, slå i degvätskan och tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Det är bättre att degen blir för lös än för hård, då är den svårkavlad. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.

Knåda degen på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla dem till två rullar som vardera delas i cirka 12 bitar. Trilla runda bullar och lägg en handduk över. De jäser alltså på bakbordet. Börja kavla ut direkt till runda kakor med storlek så att de ryms i en stekpanna eller pannkakslagg.

Under tiden bröden kavlas ut börjar man med gräddningen. Grädda cirka 2 minuter på varje sida, vänd med en stekspade. Passa bröden så att de inte bränns, justera i så fall värmen.

De bröd som i väntan fått jäsa lite extra blåser upp rejält i stekpannan, men blir platta efteråt. Borsta bort eventuellt mjöl ur stekpannan med en brödpensel, bränt mjöl smakar beskt!


Som en sjuåring som ska på första skoldagen.




Idag har höst terminen äntligen börjat igen. Sovit himla oroligt hela natten för jag har varit så uppspelt att få träffa alla, vaknade typ tusen gånger under natten och hoppade upp för att jag trodde jag hade försovit mig. Nästan som en sjuåring som ska på sin allra första skoldag, förutom att nu var jag inte nervös över att få vänner jag var mer spänd att få se sina vänner igen efter hela sommaren. Är nästan lite stolt över att ha kvar så mycket av min barnslighet. Sen till det vuxna så verkar den första kursen blir ganska rolig, mycket eget ansvar och även utrymme att vara kreativ i studierna.

Har även köpt en ny almanacka eftersom min förra blev så fuktskadad av en läckande vattenflaska i väskan. Plus att jag köpt en sån där fin penna med flera olika färger i en penna.

Fridens liljor // Fredrica


ur telefonen


Blom bukett

Här är en liten tillbaka blick ur min telefon. En blombukett

Sömnlös bland blommor

I veckan var det många sömnlösa nätter och då roade jag mig med instagram. Det blommiga täcket är från Stigs livs, hittade två set och de är säkert från 70talet, finns mycket gamla nya saker där.

Fin frukost = Proviva,vinglas,paraply och två sugrör.

Förra fredagen hade jag lyxfrukost hemma för mig själv och då dracks det proviva mango i champangeglas med sugrör och paraply.

Vindruvor till filmkvällen.
Hade filmkväll i måndags och åt vindruvor som filmsnacks. Såg Water for elephants och den är helt otroligt fin, och mysigaste filmen jag sett på länge. Reese Witherspoon och Robert Pattinson är båda sjukt snygga.

Fajitas med spenat och hemmabakade tortillas.
I tisdags blev jag sjukt sugen på Tacos men hade inge köttfärs eller tortilla hemma. Istället för färs tog jag kyckling med paprika och spenat. Plus bakade egna tortillabröd, de blir aldrig så fina men goda blir dom.

Hittade en blomma på marken som fick följa med hem. 
I onsdags när jag cyklade hem från sista jobbkvällen hittade jag en blomma på vägen, någon som hade tagit den från en blommrabatt och sen bara kastat den på marken, så den fick följa med mig hem. På morgonen hade jag helt glömt bort den, men då låg den där i hallen och lyste som en sol.


Pestopasta med chiliost.


Pestopasta med chiliost


Här är ett recept på en super enkel pasta men åhh så god. Billig är den också, som student tycker jag det är viktigt, endast tre ingredienser behövs och det är sånt jag alltid har hemma.

Koka fullkornspasta och rör sedan ner pesto(Godast om man har egen men köpes går lika bra). Riv sedan chiliost över(går bra med annan ost också, västerbottensost är också en hit).


Galen avmaskad huspiga till salu på Östermalm.


Karin
kom på den smarta ideén att rådfråga det stora oraklet Google vem hon igentligen är och jag blev genast tvungen att göra det samma. Jag skrev bara in "Fredrica är" i Googles sökmotor och fick veta en massa saker om mig själv som jag inte visste.


Fredrica är boende på Östermalm.
Fredrica är hemma.
Fredrica är en vacker och pigg långhårskatt som är kastrerad, id-märkt och avmaskad.
Fredrica är galen.
Fredrica är till salu.
Fredrica är kung.
Fredrica är huspiga hos finbonden.

Vore roligt att höra vad ni är för ena som läser bloggen!


Pilotjacka och ridbyxor.






Nu är det höst på riktigt! Idag har jag promenerat till stan och fikat på café Station med en ny bekant. Så min nya skinnjacka åkte på, mamma köpte åt mig sist hon var här, världens bästa är hon. 

Det är så mysigt på cafe Station då de har så att man får en filt och en korg och kan sitta i parken utanför och fika. Älskar deras jordgubbscheesecake, de tre gånger jag varit där i sommar har jag köpt den och även denna gång valde jag den, nästa gång ska jag försöka prova nått annat.

Nu ska jag iväg och spela lite biljard med vänner. Jag är kass men det ska bli kul ändå.


Ridbyxor: Monki     Skinnjacka: Only     Ring: Nolia mässan     Blus: Magasinet     Linne: Sytt själv.


It's about giving and taking, and taking and giving.


Tack alla för era peppande ord och stöd, ni är underbara!

gifs make


RSS 2.0