Saffranscheesecake med pepparkaksbotten.
I fredags kom Bettan och Lisa hem till mig för lite glöggmys och Idol. Jag hade bakat en saffranscheesecake med pepparkaksbotten som vi mumsade i oss.
Ingredienser
180 180 g pepparkakor
75 75 g smör
4 4 dl crème fraîche
3 3 ägg
1 1 msk citronsaft
1/2 1/2 dl socker
lite raspat citronskal
1/2 1/2 g saffran (ett kuvert)
pudersocker
tinade björnbär
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.
Alltså, ÅH, min hållning! Fantastisk, haha. Visst är det där receptet från Norrmejerier? Tror jag har samma :) Urgott iaf!