Hängda kavajer och skjortor, badkarskyrkogård, bokstavskvinna.

I tisdags gick jag och Maja på uptäcksfärd på Umedalen där hon har sin nya lägenhet. Vi gjorde ju en uptäcksfärd på Ålidhem för ett tag sen, det inlägget hittar du här. Nu kan vi säga att det är våran grej, när det hänt fler än en gång.

Bara en liten bit från Majas place ligger Umeå skulpturpark som inefattar ett femtiotal skulpturer, vi missade nog en massa för vi såg inte så många och vissa var svåra att direkt se att de var skulpturer och inte ett utegym eller lekpark.


Maja hade tidigare sett en flera meter lång tvättlina i skogen men fina kavajer och skjortor. Det var igentligen den vi gick ut för att titta på men när vi fortsatte gå hittade vi bara mer underliga saker.


En badkarskyrkogård.


Koppar plattor som om man stod på rätt ställe blev en triangel. En båge gjord helt av stolar.


Är fåtöljen mjuk eller hård? Vi var tvungen ta på den för att inse att den var av cement. En stuga med en stillande dikt att förklara innehållet.


Mitt i marken på gräset ser man från ett avstånd en glasskiva och när man närmar sig inser man den gömda skatt som är under skivan en toalett full med vatten. Först tvekade jag om man vågade stå på den men jag vågade och det gick.


Metallboll som passade alldeles utmärkt till att få ett kort på oss.


Från långt håll kan man se de blå i träden, när man sen stod under blev ljuset helt blått och det ändrade skogens känsla.


Bokstavsbarn i bokstavskvinna?


Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj, vad mycket grejer! Häftigt. Har bara sett det blåa i träden förut. Kram

2011-08-11 @ 11:26:15
URL: http://saraochlisa.blogspot.com
Postat av: maja

det får vi göra om. tror vi kan hitta många dolda skatter!

2011-08-11 @ 12:00:59
Postat av: Sara

Åh nu blir jag också sugen på att gå dit, det var så länge sen. Man glömmer lixom alltid bort sånt som finns i "sin egen" stad!

2011-08-16 @ 19:55:22
URL: http://saraochlisa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0